Dit liedje brengt je baby volgens wetenschappers aan het lachen

thinkstock
Niks zo ontwapenend als een baby die moet lachen. Alleen helpt het niet om een goede mop te vertellen, want die begrijpen ze natuurlijk nog niet. Wat lokt dan wel zo'n aandoenlijke babylach uit? Het juiste streepje muziek, volgens de wetenschap, die een soundtrack lieten maken waarvan pasgeborenen spontaan beginnen te lachen.

Caspar Addyman, een expert in de ontwikkeling van kinderen en Lauren Stewart, een muziekspsycholoog, kregen de vraag van babyvoedingsproducent Cow & Gate om op zoek te gaan naar de ideale parameters voor een babyvriendelijke hit. Ze wilden graag een liedje waarvan bewezen kon worden dat het baby's blij maakt.

Uitgebreide criteria

Na uitgebreide research huurde het duo Imogen Heap in, een zangeres en componiste die al een Grammy won. Zelf is de zangeres ook moeder van een dochtertje van 18 maanden. Ze vroegen haar om een melodie samen te stellen met een aantal basisregels: het moest eenvoudig en repetitief zijn en toch genoeg dynamiek bevatten, waardoor de baby verrast en aandachtig zou blijven. Ook het tempo moest hoog liggen, ongeveer gelijk met de hartslag van een baby, die iets sneller gaat dan die van een volwassene.

The Happy Song

Het resultaat van al die criteria werd The Happy Song, een lied dat voor de doorsnee volwassene nogal druk en hectisch overkomt, maar op baby's wél een gunstig effect zou hebben. Werkt het ook echt om hen aan het lachen te krijgen? Aan jou om het uit te proberen, met onderstaand lied: