Dit hebben je hoofdkussen en je toiletbril met elkaar gemeen

Pexels
Een mooie, egale huid hangt niet alleen af van de beautyproducten die je gebruikt. Je kan zoveel dure crèmes op je gezicht smeren als je wil: indien je basisverzorging niet goed zit, is dat allemaal voor niets.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal bacteriën op je hoofdkussen bijna identiek is aan het aantal bacteriën op je toiletbril. Bovendien komen er op je hoofdkussen ook nog stof, vuil, olie van je huid en dode huidcellen terecht. Het is dus geen wonder dat je hoofdkussen een belangrijke rol speelt bij het nastreven van een prachtige huid zonder puistjes of onzuiverheden.

Om te vermijden dat je kussensloop je huid saboteert, is het een idee om zo vaak als mogelijk op je rug te slapen. Ben jij echter een zijslaper? Zorg er dan voor dat je je kussensloop op regelmatige basis in de wasmachine steekt. Bacteriën vermenigvuldigen zich bijzonder snel, waardoor het ideaal is om je sloop om de twee à drie dagen te vervangen.

Vergeet niet je handen te wassen

Een andere belangrijke factor in het verkrijgen of behouden van een mooie huid is dat je eraan denkt om op regelmatige basis je handen te wassen. En daarmee bedoelen we niet alleen na een toiletbezoek. Onze vingertoppen zitten beladen onder de bacteriën, waardoor het echt geen goed idee is om met vuile handen je gezichtsverzorging aan te brengen. Let er daarbij op dat je ook tussen het aanbrengen van verschillende verzorgingsproducten je handen reinigt.

Stel: je gebruikt ’s ochtends een serum en een dagcrème. Als je wil dat je huid deze twee producten optimaal opneemt, moet je wat tijd tussen laten om eerst het serum volledig te laten intrekken. Dat duurt gemiddeld vijf minuutjes. Omdat onze tijd - zeker ’s ochtends - kostbaar is, is de kans groot dat je gedurende die vijf minuten iets anders gaat doen: je lunch klaarmaken, je mails checken of je aankleden, bijvoorbeeld. Tijdens die vijf minuten kunnen er weer heel wat nieuwe bacteriën op je vingers belanden, waardoor het essentieel is om je handen snel even te wassen voor je je dagcrème aanbrengt. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Veel allergische reacties te proper is ook niet oké 1x per week gaat alle beddengoed in de wasmachine af en toe ook de kussens en donsdeken

 • Freddy De Vos

  Zelfde als onderstaande reactie, de meeste "schoonmaakproducten" maken onze huid kapot en daardoor worden we zwak en ziek!

 • Rene Dannau

  eerder in deze krant; we leven te proper en hierdoor krijgen we allergieën.

 • Frank De Witte

  Perfect voor je immuun systeem, niet teveel je beddengoed wassen is de boodschap, wat ze je in de reclame ook proberen wijs te maken, t'is toch enkel maar uit winstbejag. Een goed immuun systeem zorgt juist voor een mooiere huid.