Exclusief voor abonnees

Deze moeders raakten na hun 40ste in verwachting: “Het kwam als een complete verrassing want ik zat al 4 jaar in de menopauze”

Getty Images/iStockphoto
Julianne Moore, Meryl Streep, Salma Hayek, Eva Mendes, Céline Dion, ... Er zijn heel wat vrouwelijke sterren die na hun 40ste nog een kindje kregen. En ook buiten Hollywood komt het steeds vaker voor, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Bij sommigen is het een bewuste keuze. Bij anderen is het een grote verrassing. Maar eens het kindje in de armen ligt, wordt diens komst als het grootste geschenk ter wereld ervaren. Twee moeders getuigen. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sylvie verdonck

  Als kind van een 41 jarige moeder kan ik getuigen dat dit heel oké is. Top moeder, top mens, top ingesteldheid, top band, top mentaliteit, ... Niks op aan te merken. Je bent top mama!

 • Catherine MISTIAEN

  Moedergevoelens ontstaan pas als een vrouw zwanger is. Dààrvoor is het moederschap een vage theorie. Te jong zwanger worden is niet goed (striemen en hangbuik) want een oudere huid is elastischer dan een jonge huid (paradoxaal genoeg). Maar die 'bewuste keuze' van oudere moeders is eigenlijk de bevestiging van 'een slimme meid krijgt haar kind op tijd'. De verdoken vraag van oudere moeders is "Waarom heb ik zo lang gewacht??"

 • Mathieu Vandelook

  Niks mis mee, soms loopt het leven immers anders dan je had gehoopt...

 • Maria Scheuts

  Als kind van een 44-jarige moeder kan ik getuigen dat dit zeker niet aan te bevelen is.