Deze moeder stopt niet met borstvoeding tot haar dochter (6) daar klaar voor is

Screenshot.
Facebook/Maha Al Musa Screenshot.
Een 52-jarige moeder uit het Australische Byron Bay vindt het "perfect natuurlijk" dat een kind van zes nog steeds borstvoeding krijgt. Dat vertelde ze in een interview met het tijdschrift Woman's Day dat door verschillende media werd opgepikt. Hoewel de vrouw ook heel wat kritiek krijgt op haar beslissing, liet ze weten hiermee te zullen doorgaan zolang haar dochter dat wil.

"Het is heel natuurlijk voor ons en we maken er geen probleem van", aldus de 52-jarige Maha Al Musa, die verklaart haar dochter Aminah zelfs op de speelplaats te zullen voeden als het meisje daarom vraagt. De vrouw geeft toe dat niet iedereen het eens is met haar uitspraken, maar dat het haar keuze is en ze geniet van de band die ze zo deelt met haar dochter.

Een foto van Aminah die in een park borstvoeding krijgt werd in het tijdschrift gedeeld. Het meisje liet zelf weten misschien te zullen stoppen wanneer ze acht is. "Het is mijn favoriete ding om te doen wanneer ik niet op school ben. Meer kinderen zouden dat moeten doen, want het is goed voor je."

De moeder van drie, die zich strikt aan het Paleo-dieet houdt, is ook te zien in het programma 'Extreme Breastfeeding' van Discovery Channel en organiseert buikdanslessen voor zwangere vrouwen. Ze is zo sterk overtuigd van de kracht van moedermelk dat ze Aminah niet liet inenten.

Controverse
Al Musa plaatst regelmatig foto's van zichzelf en haar dochter op Facebook en geeft toe dat hoewel het niet noodzakelijk de juiste beslissing is voor iedere vrouw, het wel normaal is. "Laat moeder en kind kiezen wat best is voor hen, hun omstandigheden en hun gezin. Als we allemaal zelf kiezen, zijn we allemaal gelijk", schreef ze in februari. "Vier tot acht (jaar) is een normale leeftijd voor borstvoeding."

Ondanks de controverse rond het onderwerp, heeft de vrouw ook veel volgers.

Maha Al Musa - Timeline Photos | FacebookReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels