Deze handige tool toont hoe een baby de wereld ziet

shutterstock
Altijd al willen weten hoe je oogappel jou tijdens zijn of haar eerste jaar ziet? VisionDirect.be, een bedrijf dat online contactlenzen verkoopt, ontwikkelde een tool waarmee je exact te weten komt wat een baby ziet als hij of zij naar je gezicht kijkt.

Zo komen we bijvoorbeeld te weten dat een pasgeboren baby nog geen kleuren onderscheidt, en alles dat op 20-25 cm afstand is wazig ziet. Blijkbaar mag je het licht in de babykamer in die eerste fase ook gewoon aanlaten, het licht moet voor hen immers 50 keer zo sterk zijn voor ze het kunnen zien. Tijdens het slapen zal een baby daar dus geen last van hebben.

1-4 maanden
Een baby van 1 à 2 maanden kan wel een aantal kleuren onderscheiden en ze zal zich daar ook toe aangetrokken voelen. Maar pas tussen de 3 en 4 maanden wordt het zicht van je baby scherper en zal het zijn ogen beter kunnen coördineren. En de baby zal ook meer kleuren herkennen.

6-12 maanden
Pas na een halfjaar kan een baby afstanden en diepte beter inschatten en zal het ook voorwerpen kunnen vastgrijpen. De hand-oogcoördinatie wordt dan ook beter. Zijn of haar gezichtsvermogen is bijna evengoed als dat van een volwassene. Na een 7 à 8 tal maanden ziet de baby ook verder weg scherp. En na een jaar ziet een baby exact evengoed als volwassenen.

VisionDirect.be