De tablet kan een fijne digitale oppas zijn, maar hoe houd je het kijkgedrag van je kind gezond?

Getty Images/Cultura RF
Net als volwassenen, zijn kinderen verzot op media zoals films en series. Maar worden ze er ook wat wijzer van? “Het is belangrijk te beseffen dat heel jonge kinderen weinig van het scherm leren.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veerle Leeuwerck

  Ik probeer het zoveel mogelijk te mijden voor mijn zoon van zeven. Gelukkig is hij niet verslaafd. Hij heeft het wel nodig voor school,Bingel. Je kunt het niet ontwijken, maar als hij het eens per week vraagt dan is het nog veel, voor spelletjes en zo. Ik kan het zelfs niet gebruiken voor beloning. Zijn LEGO’s zijn interessanter!

 • Jef Van De Plas

  Mijn zoon en zijn vrouw geven de kinderen per week een bokaal met een aantal grote houten bollen in . Elke bol staat voor een kwartier tablet kijken, en de eerste werk waren die bollen op woensdag al op. Dus die les dat ze dat moeten spreiden was snel geleerd. want pas maandag waren er nieuwe bollen. Komter nog bij dat ze extra bollen kunnen verdienen of dat ze er kunnen kwijtspelen bij bv stout zijn, en het systeem werkt uitstekend ! Een prima leerschool !

 • Emi De graeve

  Veel ouders nemen zich tegenwoordig geen tijd meer om kinderen groot te brengen en denken dat allerlei compensaties van hen een betere ouder maken. Blij dat ik zonder tablet mocht groot worden.