Exclusief voor abonnees

De kinderen zijn uitgevlogen en daar zit je dan, in dat lege huis

Alles wat je moet weten over het ‘legenestsyndroom’

Getty Images/iStockphoto
Gisteren streelden jullie nog konijntjes op de kinderboerderij, vandaag keer je tweedehandssites binnenstebuiten, op zoek naar je dochters eerste wasmachine. Het ‘legenestsyndroom’ brengt bakken heimwee met zich mee. Treur echter niet te lang, want kijk: daar is je eigen leven weer!

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Corstjens

  Het is maar een huis van steen en beton en dient alleen maar dat je warm en droog zit als het buiten slecht is, het is geen heilige tempel of zo iets! En ja, het zal inderdaad wat stiller worden als de kinderen het huis uit zijn maar dat is het leven!

 • aaron aerts

  Een beetje veralgemenend, maar als ouder word je terug kind en herbeleef je iedere fase. Velen vergeten dat ze zelf nog volwassenen moeten of mogen zijn. Of partner. De alleenstaande moedertjes die dan lang hun leven voor de kinderen meegeven, maar ook door en met de kinderen leven, dus worden wakker in een leeg huis met alleen echo's van herrineringen. Zonder sociaal netwerk of hobbies. Zonder zingeving. En begin dan eens een nieuw leven. Na je leven als partner en na je ouderschapsrol.

 • Etienne Callebout

  Zever in zakjes , na 5 tal jaar is er terug leven inde brouwerij maar dan zijn het de kleinkinderen die opgevangen moeten worden eventueel met slaap mogelijkheid . Van waar halen jullie informatie daarover .het huis is leeg wanneer je oud en versleten bent en niemand meer komt kijken niet de kinderen nog kleinkinderen dit door de fout van de egogemeenschap om dat het draait rond de iks .

 • Hubert Van Herck

  Hoe vaak heb ik in zijn kamer in tranen uitgebarsten, terugdenkend aan die "oude" tijd dat vader de speelkameraad én de held was die alles kon. Nu krijgen we af en toe bezoek van hem om zijn hart uit te storten over de moeilijkheden en problemen die hij moet overwinnen. Geen warmte meer tussen ons, een koude blik. Af en toe een feestje dat naar het einde toe ontaard in ruzie tussen hem en zijn vrouw. Waar is dat jongetje van vroeger?

 • Tina Colpaert

  jahhhh eindelijk terug met 2 genieten als de kinderen het huis uit zijn en eens iets voor uzelf doen ipv altijd klaarstaan voor de kidts!