Daar is de lente, daar zijn de vliegen: zo hou je ze buiten

Nina.be / Shutterstock
Het heerlijke weer van de voorbije dagen deed ons ramen en deuren opengooien om de heerlijke lentelucht binnen te halen. Iets minder heerlijk: de vliegen die onvermijdelijk mee hun weg naar binnen vinden. Zo hou je ze nu, en de rest van de lente en zomer, buiten.

Lavendel

Aan de geur van lavendel hebben vliegen een rothekel. Elke vorm, van olie tot een boeketje, is goed om ze op afstand te houden. Dat je huis bovendien een klein beetje naar de Provence ruikt is alleen maar handig meegenomen. 

Knoflook

Ook van de geur van knoflook zijn vliegen geen fan. Laat je dus gaan en bereid enkele gerechten met flink wat tenen knoflook. Of kook een bouillon van knoflook als je last hebt van een heuse vliegenplaag in huis. Al is dat laatste misschien ook niet zo aangenaam voor jou.

Kruidnagel

Twee vliegen in één klap slaan? Steek dan flink wat kruidnagel in een citroen. Hiermee hou je immers niet alleen vliegen, maar ook muggen op afstand.

Zakje water

Hang doorschijnende zakjes (bijvoorbeeld boterhamzakjes) gevuld met water aan je deur omhoog. De schittering van het water in de zakjes zorgt ervoor dat vliegen niet naar binnen zullen vliegen. Ziet er misschien een beetje gek uit, maar dat is een kleine opoffering die je moet maken voor een vliegenvrije woonst.

Azijn

De geur van azijn houdt vliegen op afstand. Zet een potje met azijn in huis of was je ramen met een mengsel van water en azijn om die vervelende diertjes buiten te houden.

Allesreiniger met citroengeur

Je huis lekker laten geuren en tegelijkertijd ook vliegen op afstand houden? Dat doe je door een schaaltje te vullen met allesreiniger met citroengeur en dit in je huis te zetten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Max Maddy

  Verdorie. Die vliegen in mijn buurt hebben allemaal een verkoudheid want ze ruiken niks, geen lavendel, geen azijn of kriuidnagel en ook geen citroen. Blind zijn we ook want de reflectives in waterzakjes merken ze ook niet op en mijn vliegenmepper ook niet, gelukkig maar

 • Peter Thys

  je huis netjes houden zou ook kunnen helpen !

 • André Hendrickx

  Een viegenraam helpt naar het schijnt ook

 • Jenten Janssens

  Baygon , bye bye beestjes

 • Ronny Van Wijngaerden

  Die zakjes water werken niet, al meermaals bewezen.