Exclusief voor abonnees

Brits opvoedingsprogramma zorgt voor opschudding: “Train je kind zoals een hond”

Jo-Rosie Haffenden met haar zoontje Santino en haar hond Ella.
Channel 4 Jo-Rosie Haffenden met haar zoontje Santino en haar hond Ella.
“Train je kind zoals een hond”: dat is de titel van het programma dat de Britse zender Channel 4 vanavond voor het eerst brengt. Nog voor de eerste aflevering werd uitgezonden, zorgde de show al voor een ongelooflijke controverse. Een petitie tégen haalde duizenden handtekeningen. En toch vinden experts bij ons de hondentraining nog niet zo’n slecht idee.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vince Janssens

  Ik heb een wilde na-jeugd gehad. Motor rijden, kamperen, festivals, etc... elke kameraad die vader is geworden heb ik van hero naar zero zien gaan. Ok een kind moet je leven veranderen en prioriteiten veranderen mee maar daar stonden ze dan met een onopgevoed kind en een partner die er niet meer naar omkeek nu haar kinderwens gevuld was. Een hondentraining is zelfs nog te luxueus voor de uitdagingen die de kinderen van vandaag meemaken.

 • lauren van eupen

  Ik heb nooit een kinderwens gehad. Wel heel mijn leven een hondenwens. Ben blij dat ik geen kids heb en wel inmiddels 2de hond. Vroeger vroeg iedereen waarom ik geen kids heb..... Tegenwoordig klagen de meeste tegen mij over kids. .. Dat ze er echt een hekel aan hebben..... is erg.... en komt door slechte opvoeding .....

 • Freddy Van Hulst

  Dat geneuzel over legerdienst. Ik heb die ook nog gedaan. Heb er NIKS geleerd. Geen respect, geen teamwork, geen discipline, niks nada noppes.

 • Nina Willems

  Ik heb een kind opgevoed, ik heb een hond opgevoed. Inderdaad, zelfde technieken voor een prima resultaat.

 • Moehmena Rahous

  De wet van Pavlov: klassieke conditionering. Iemand 'africhten' op basis van beloning. Werkt als volgt: 1. beloning koppelen aan gedrag; 2 beloning + signaal koppelen aan gedrag; 3. signaal koppelen aan gedrag. Bvb 1. verhaaltje voorlezen terwijl peuter op het potje gaat; 2. zeggen "op het potje gaan" en telkens het verhaaltje korter voorlezen terwijl de peuter op het potje gaat; 3. zeggen "op het potje gaan"' waarna de peuter op het potje gaat.