Exclusief voor abonnees

Bij 1 op de 2 werknemers dient vakantie voor opvang. Verlof? Dat nemen mama en papa om de beurt

Jan en Katrien uit het Oost-Vlaamse Dikkelvenne zijn al vanaf januari bezig met de planning, om zeker te zijn dat er de hele zomer opvang is voor Marie (7), Dora (11) en Irene (14).
Wannes Nimmegeers Jan en Katrien uit het Oost-Vlaamse Dikkelvenne zijn al vanaf januari bezig met de planning, om zeker te zijn dat er de hele zomer opvang is voor Marie (7), Dora (11) en Irene (14).
1 op de 2 Belgische werknemers moet in de zomer verlof nemen om voor de kinderen te zorgen. Vaak lossen beide ouders elkaar af om gaten in de opvangpuzzel te vullen. Thuiswerk en flexibele uren kunnen veel oplossen, maar daar kunnen de meesten alleen maar van dromen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathieu Vandelook

  Voor kinderen kies je toch zelf? Zie dan ook dat je het allemaal geregeld krijgt hé...

 • Dieter Claeys

  Ja man wat is dat hier allemaal, mensen met kids stigmatiseren. Wat een reacties hier allemaal. Ik stel voor aan die mensen om een brief onmiddelijk te sturen dat je af ziet van je pensioen. Aangezien het die kinderen zijn die het gaan betalen. Kvind het enorm de max om te zien trouwens de belgische geboorten(vlaamse roots eh) in dalende lijn. En een goeie kennis van mij is genecoloog in een bekend stedelijk ziekenhuis. Maar de geboorten van mensen met buitenlandse roots gaat al jaren de hoogte.

 • Sofie Kerrebrouck

  Ik heb 4 kinderen.ben in tijdskrediet voor het moment.betaald thuis welteverstaan.geen opvang nodig ben altijd thuis om voor mijn kinderen te zorgen .en natuurlijk de luxe van het kindergeld en de belastingvoordelen. En kunnen elke zomer op vakantie naar het zuiden.

 • Sandra Peeters

  Beste Tom, mensen met kinderen hebben zelden sympathie voor kinderlozen. Je wordt meestal vies bekeken, 'Mankeer je iets?' of 'Haat je dan kinderen?'. 't Enige waar we goed voor zijn is om jouw overwerk op te vangen, nochtans hebben wij buiten 't werk ook een leven, en verlof wanneer het ons past kunnen we meestal ook fluiten. En na de kinderen zijn het de kleinkinderen waarvan we mogen 'meegenieten'. En kinderen een geschenk? Ken genoeg 'perfecte' ouders die amper naar hun kroost omkijken.

 • Diana De Wit

  Wij hadden geen geld om op verlof te gaan, ik verdeelde mijn vakanties zodat mijn kinderen niet naar een opvang moesten, buiten hun scoutskampen. En als ik geen verlof kon nemen kwam er een studente of gingen naar m’n ouders. Ikzelf heb ook altijd met veel plezier op mijn kleinkinderen gepast, kwamen bij mij of ik bij hen! Kinderen en kleinkinderen zijn een geschenk, hetgeen mensen die geen kinderen willen nooit zullen kennen! Zij leven enkel voor zichzelf. Ieder zijn keuze natuurlijk!