Benjamin maakt zieke kinderen blij met 'tattoo' (en daar heeft hij bijzondere reden voor)

Nothing brings me more joy than boosting... - Benjamin Lloyd art collection | Facebook
Zie ze pronken met hun 'sleeve'... Deze kleintjes stralen stuk voor stuk nadat tattookunstenaar Benjamin Lloyd hen onder handen genomen heeft. Vanwege het daverende succes op zijn Facebookpagina zullen ook de zieke kinderen in het hospitaal van Auckland binnenkort van zijn kunstjes mogen genieten.

Alvorens u in een Franse colère schiet: de man gebruikt een airbrush, dus na een stevige schrobbeurt blijft er van de prachtige tekeningen geen spatje meer over.

Tattooed this 9 year old gangster today!!.See ...

De Nieuw-Zeelander zette nog niet zo lang geleden tatoeages bij volwassenen, maar nu heeft hij zijn aandacht naar kinderen verschoven. En daar heeft hij een speciale reden voor.

Twee jaar geleden stierf zijn stiefzoon immers op zevenjarige leeftijd. Hij was de allereerste op wie Benjamin zijn creativiteit botvierde. Noem het dus gerust een eerbetoon, maar er speelde ook nog iets anders. "Op school werd ik vroeger elke dag gepest omdat ik een brandwonde had op mijn hand. Ik begon eroverheen te tekenen en zo ben ik telkens beter geworden. Uiteindelijk stonden ze in de rij voor mij, ik kreeg toen in ruil kaarten of knikkers."

Here i come Starship hospital!! 'you say it i'll

"De verbaasde reactie van die kinderen is prachtig om te zien", stelt de jongeman. "Van zodra de tattoo er staat, krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Het enige nadeel is misschien dat ze niet zo snel geneigd zullen zijn om een douche te nemen."

This is 1 of the 20 kid's i airbrushed at the ...

Een tekening neemt gemiddeld zo'n negen minuten in beslag. Snel gefikst, dus ging hij vorige zondag een uitdaging aan: als zijn post vijftig keer geliket werd, zou hij alle jonge patiëntjes in het kinderziekenhuis van Auckland gaan 'beschilderen'. Twee dagen later staat de teller op 437.000 (!) duimpjes en ruim 11.000 reacties.

"Mooi inktwerk voor kinderen, ze zien er zo gelukkig uit. Blijf de fantastische mens die je bent", reageerde een vrouw. Of nog: "Je hebt een enorm groot hart. Geweldig dat je zoiets belangeloos doet." En: "Ik zie dit heel graag. Vanwege een ouder die zes maanden van zijn zoontje mocht genieten, dan is hij overleden."

En jawel, zelfs dieren ontsnappen niet. "Ik heb deze hengst geairbrusht in twintig minuten. Voor hem was het niet meer dan een massage." De inkt die hij gebruikt, is uiteraard niet giftig.

Airbrushed this stallion with black food... - Benjamin Lloyd art collection | Facebook