Babynaam gezocht? Haal inspiratie bij deze hotties

© Photonews.
© Photonews.
Terwijl vrouwelijke Hollywoodactrices eenvoudige namen hebben als Anne (Hathaway), Emma (Watson) en Emily (Blunt) kan het bij de mannelijke hotties niet hipper, schattiger en korter zijn. Van Chace tot Channing en Penn, voorbeelden genoeg om ook inspiratie te halen voor de naam van jouw babyjongen.

Chace Crawford
Hoewel Crawford geboren werd als Christopher Chace, heeft hij snel zijn tweede naam uitgespeeld. Gevolg? Chace boekte al gauw succes in de lijstjes van populaire babynamen. Terwijl zijn naam in 2008 de eerste keer opdook, klom het een jaar later al op tot plaats 528.

Ben je niet overtuigd? Dan kan je nog altijd inspiratie halen uit de naam van zijn 'Gossip Girl'-personage, Nathanial Archibald. Niet dat deze veel te lange voornaam zo goed bekt. De afkorting 'Nate' daarentegen lijkt ons qua lengte en klank perfect om te roepen als het eten klaar is of om je zoontje aan te moedigen tijdens zijn sportwedstrijd.

Chace Crawford aka Nate Archibald uit de Amerikaanse serie 'Gossip Girl'.
AP Chace Crawford aka Nate Archibald uit de Amerikaanse serie 'Gossip Girl'.


Cam Gigandet
Op zijn geboortekaartje staat wel degelijk Cameron, maar waarom een lange naam behouden als de afkorting veel leuker in de oren klinkt? En zo koos de 30-jarige Twiligth-acteur ervoor om als Cam door het leven te gaan.

Wie Cam nooit zag spelen als James in de populaire vampierenreeks Twiligth, herkent hem misschien van zijn rolletjes in 'The O.C.', 'Never Back Down' of 'CSI: Crime Scene Investigation'.

Cam Gigandet aka James uit Twilight.
Getty Images Cam Gigandet aka James uit Twilight.


Channing Tatum
Sinds zijn rol als stripper in 'Magic Mike' speelt Channing Tatum (nog vaker) de hoofdrol in de dromen van menige vrouwen, maar hoe je zijn unieke naam correct moet uitspreken, blijft voor velen een raadsel. Eén ding staat dus vast: wie zijn baby naar deze acteur noemt, voegt op het geboortekaartje maar beter ook de fonetische versie toe.

Met Channing ben je wel zeker van een naam met uitstraling. Aangezien het aantal Channings op deze wereld nogal beperkt is, is de link met de kanppe, gespierde acteur immers snel gelegd.


Channing Tatum.
Getty Images Channing Tatum.


Penn Badgley
Terwijl Chace, Cam en Chenning ook in het Nederlands door de beugel kunnen, ligt het bij Penn al ietsje moeilijker. Indien je niet wil dat iedereen meteen aan schrijfgerei denkt zodra je de naam van je babyjongen uitspreekt, lijkt het ons bijgevolg beter om te kiezen voor zijn 'Gossip Girl'-naam Dan.

Penn Badgley aka Dan Humphrey.
Getty Images Penn Badgley aka Dan Humphrey.


Shia LaBeouf
Wie fan is van een ietwat bijzondere babynaam kan acteur Shia LaBeouf perfect als inspiratiebron gebruiken. Met Shia heb je bovendien meteen een naam met een 'exotisch' kantje. Zo heeft de acteur, die ooit bekend werd dankzij 'Disney Channel', zijn voornaam geërfd van zijn in Polen geboren grootvader.

Bij ons is LaBeouf vooral bekend van zijn rollen in de Hollywoodfilms Disturbia en Transformers. Op het einde van vorig jaar kwam ook aan het licht dat de 26-jarige acteur samen is met Mia Goth, zijn tegenspeelster uit het pornografisch drama Nymphomanic.

Shia Labeouf.
Getty Images Shia Labeouf.

Toch geen fan van deze Amerikaanse babynamen? Geen paniek, ook in Vlaanderen is het aanbod enorm. Wie hierbij een duwtje in de rug kan gebruiken, kan altijd een kijkje nemen op deze handige babynaamzoeker van Kind en Gezin.