Arthur en Olivia populairste voornamen in Vlaanderen, maar ook namen van celebs zijn in opmars

Mother holding her baby
Getty Images Mother holding her baby
De namen die kersverse ouders in Vlaanderen het afgelopen jaar het vaakst kozen voor hun baby, waren Olivia voor meisjes en Arthur voor jongens. Dat zegt Kind en Gezin vrijdag op basis van voorlopige gegevens. Zij volgen respectievelijk Mila en Noah op.

Tot en met donderdag kregen 343 pasgeboren meisjes dit jaar in Vlaanderen de naam Olivia. Zij is met voorsprong de populairste meisjesnaam, voor Mila (301 keer gekozen), Emma (276), Louise (273) en Ella (256).

Olivia staat sinds 2015 onafgebroken in de top 10. Maar de populairste jongensnaam, Arthur, doet het nog beter. Hij staat al sinds 2012, dus nu voor het achtste jaar op rij, tussen de tien populairste jongensnamen in Vlaanderen. Arthur werd dit jaar tot nu toe 338 keer gekozen, net iets meer dan Liam (333). Dan volgen Noah (319), Leon (314) en Louis (272).

Maar als je de jongensnamen fonetisch bekijkt, dan staat Lukas/Lucas helemaal bovenaan, gevolgd door Victor/Viktor en dan pas Arthur en zijn varianten.

Namen van celebs

Er werden dit jaar ten slotte ook enkele opvallende namen gekozen. Zo kregen 4 baby’s de naam Archie (zoals het zoontje van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle), kwamen er 27 Arya’s bij (naar een personage uit “Game of Thrones”) en 53 Ariana’s (zoals de zangeres Ariana Grande).

Omdat de cijfers nog niet definitief zijn, kunnen er nog veranderingen optreden. Dat gebeurde ook vorig jaar. Toen werden Olivia en Arthur in eerste instantie ook als populairste voornamen naar voren geschoven, maar zij werden op de valreep nog ingehaald door respectievelijk Mila en Noah.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.