Exclusief voor abonnees

Ankes column: “Dit lijkt een generale repetitie op het legenestsyndroom”

Britt Guns
Hoe hou je een huishouden, een relatie en me-time overeind? Het leven zoals het is als je veertiger bent: journaliste Anke vertelt.

“Ik wil volgend schooljaar ook op internaat.” De dertienjarige aan tafel prikt lusteloos met zijn vork in de
spinaziepuree. Ik schrik niet van zijn opmerking, het is zo ongeveer de zevenendertigste keer dat hij ze maakt. Niet dat hij zijn ouders beu is, of niet graag thuis woont – dat verzekert hij me vaak genoeg: zo lief is hij wel – maar hij wil naar diezelfde gespecialiseerde sportschool als zijn broer, waar hij zich verder kan ontwikkelen als handbalkeeper. In zijn verbeelding speelt hij ooit de pannen van het dak in Spanje, of haalt hij alle ballen uit de goal bij PSG in Frankrijk. Een kind moet dromen, ik juich het alleen maar toe.

Maar ergens moet ik hier ook een ballonnetje doorprikken. Zijn grote broer vertrok op internaat toen hij de vijftien voorbij was en we er allebei klaar voor waren: hij om een week van huis te zijn, ik om vanaf dan zijn
weekendmama te zijn.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.