7 verrassende dingen waar je een Swiffer voor kan gebruiken

thinkstock
In een vlaag van lentekriebels en de grote schoonmaak kocht je ooit een Swiffer. Nu, al die goede voornemens later, staat het ding vooral te doen waarvoor het niét gebruikt zou moeten worden: bestoffen. Maar wist je dat je zo'n Swiffer voor nog veel meer kan gebruiken dan alleen stof afnemen?

1. Schimmel in de badkamer verwijderen

Vochtige omgevingen zijn een waar paradijs voor schimmel, zeker in de hoekjes aan het plafond. In plaats van met een ladder te sleuren, kan je ook makkelijk een Swiffer gebruiken om die weer te verwijderen. Gewoon even een doekje eromheen dat gedrenkt is in een mengeling van bleekmiddel en water, en de klus is in geen tijd geklaard.

2. De muren voorbereiden op verven

Door de lange steel is het een eitje om bij alle hoekjes te komen. Zo maak je de muren in een mum van tijd stofvrij zodat je zo snel mogelijk aan het echte verfwerk kan beginnen. Is het erg heel erg stoffig? Gebruik dan een doekje dat een klein beetje vochtig gemaakt is.

3. De auto poetsen

De laatste keer dat er nog eens gepoetst werd in die kleine holtes onder het dashboard of net onder de passagierszetel, kan je je waarschijnlijk ook al niet meer herinneren. Het is dan ook een bijzonder vervelend klusje, dat een Swiffer net dat tikje draaglijker maakt. Je kan overal immers net dat beetje beter bij en wie weet wat je plots allemaal terugvindt?

4. Een verloren oorbel zoeken

Je oorbel laten vallen? Bevestig gewoon een magnetisch vel (te vinden in heel wat doe-het-zelf en -hobbyzaken) aan de Swiffer. Wedden dat je die oorbel in een oogwenk gevonden hebt?

5. Een kraaknette spiegel

Heb jij ook altijd vette vegen, strepen en vingers op glazen oppervlakken of spiegels die je er maar niet afkrijgt? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Veeg spiegels, ramen en salontafels eerst af met een Swiffer om het laagje stof te verwijderen, en ga pas daarna aan de slag met poetsproduct. Je zal zien dat het meteen een stuk netter oogt.

6. Weg met spinnenwebben

Een spinnenweb ergens in een hoekje waar je zonder stoel of ladder niet aan kan? Pak er gewoon de Swiffer even bij. Problem solved.

7. Maak de pluizenfilter van je droogkast proper

Je mag die pluizenfilter nog zo vaak leeghalen als je wil, het lijkt wel alsof er altijd verdwaald stof ronddwarrelt. Dat komt misschien omdat je dat kleine vakje waar de filter in zit, af en toe ook best schoonmaakt. En dat kan je makkelijk doen met een Swifferdoekje.