101 redenen op een rij om borstvoeding te geven

thinkstock
Morgen, 1 oktober, gaat de Wereld Borstvoedingsweek van start en dat vraagt om extra aandacht voor de vaak niet zo vrijblijvende keuze van borstvoeding geven. De keten van borstvoedingswinkels Boobs-'n-Burps verzamelde voor de gelegenheid 101 redenen op hun website om uitsluitend borstvoeding te geven en probeert en passant ook enkele mythes en fabeltjes rond het thema te ontkrachten.

Hoewel iedereen zo zijn eigen redenen heeft om te kiezen voor moedermelk als voeding voor een baby'tje, zijn er enkele voordelen, vooral ook op lange termijn, die niet genegeerd kunnen worden. Ten eerste worden kinderen die borstvoeding krijgen minder ziek én herstellen ze sneller. Ze lopen minder kans op bepaalde infecties en astmatische aandoeningen.

Maar ook voor de mama's heeft het zo zijn voordelen, want borstvoeding geven zou de kans op borstkanker verminderen.

Daarnaast zijn er nog de redenen zoals 'het is milieuvriendelijker', 'minder duur' en 'zorgt voor een beter band tussen moeder en kind' en ook ook 'moedermelk bevat nooit bacterieën'.

Hoe langer een baby uitsluitend moedermelk krijgt, hoe gunstiger de effecten op latere leeftijd zouden zijn.

Wist je trouwens dat je van borstvoeding geven geen hangborsten krijgt (dat komt wel door de zwangerschapshormonen) en kolven tegenwoordig handenvrij kan en dat ook voor twee borsten tegelijkertijd?

Wie er alle 101 redenen en mythes op wil nalezen, kan dat op de website van Boobs-'n-Burps. En voor nog meer nieuws over borstvoeding, kan u terecht in de lees-ooks.

thinkstock