10 buggyhacks die het leven van elke ouder makkelijker maken

thinkstock
Heb jij een buggy in huis en minstens één baby die er dagelijks zijn tijd in spendeert? Dan heb je vast al eens staan knoeien om het ding open en dicht te krijgen. Of ben je vertrouwd met het fenomeen waarbij de koets omvalt omdat er te veel tassen aan hangen. Met deze tien handige tips los je deze en andere problemen op zodat je voor de volle 100% kan focussen op je lieveling.

Plakkers met instructies

Een opgeplooide buggy uit elkaar krijgen, het blijft voor velen een uitdaging. En zelfs na 100 keer uitleggen aan papa, heeft hij het vaak nog altijd niet door. Gelukkig veeg je dit probleem van de baan door stickers met instructies op je buggy te plakken. Jij hebt nu tijd om andere dingen voor te bereiden voor vertrek.

Youtube

Rechtopstaande melkflesjes

Is de melk in je buggy weer omgevallen en uitgelopen? Of vind je het flesje niet meer terug tussen al die zakken en spullen? Dat is met deze tip verleden tijd. Neem een oude schoenenorganisator en knip er twee zakjes af. Plak vervolgens wat velcro op de achterkant van de zakjes en in je buggy. De flesjes staan nu steeds rechtop en binnen handbereik.

Youtube

Mooie en comfortabele handvaten

De handvaten van je buggy kunnen door het dagelijkse gebruik rap afslijten. Maar met stevige, gekleurde plakband is daar al snel niets meer van te zien. Kies je favoriete kleur uit en geef je koets een persoonlijke en comfortabele touch.

Youtube

Tassen binnen handbereik maar toch handsfree?

Als mama moet je vaak honderd dingen tegelijk doen. Tijdens die momenten je handen vrij hebben, is dan ook geen overbodige luxe. Gebruik een karabijnhaak om jouw handtas en luiertas vast te maken. Multitasken verliep nog nooit zo probleemloos!

Youtube

Zo blijft je buggy rechtop staan

Oeps! De hangende tassen zorgen er voor dat de buggy omkantelt? Ook daar is een oplossing voor! Maak enkelgewichten vast aan de voorkant van de buggy en hij blijft steeds overeind.

Youtube

Gedaan met struikelen over de buggy

In de garage staan bij velen al genoeg spullen in de weg. Een buggy heb je snel en vaak nodig dus die leg je daar liefst niet tussen. Plaats een haakje aan de deur waar je je buggy aan kan vasthangen. Dat is alvast één voorwerp minder om over te struikelen!

Youtube

Plaats maken in de koffer

Ook in de autokoffer is de plaats vaak beperkt. Bevestig twee valiesriemen onder de hoofdsteunen van de achterbank. Trek je buggy aan tot hij vast hangt. De koffer is nu vrij voor alle andere spullen die jij als ouder moet voorzien.

Youtube

Schaduw creëren op zonnige dagen

Is de klep van je buggy niet lang genoeg om je kleintje te beschermen tegen de zon? Bevestig een dun, luchtdoorlatend dekentje met clips aan de bovenkant van je buggy. Je creëert schaduw en dankzij de clips vliegt het dekentje niet weg.

Youtube

Meer grip op de wielen

De wandelwegen zijn jammer genoeg niet altijd even koetsvriendelijk. En we willen ook niet wegblijven uit bossen of binnen blijven als het wat gladder is. Bind daarom kabelbinders aan de wielen van je buggy. Knip de lange stukjes af en je creëert meteen meer grip.

Youtube

Vanaf nu ook wandelen als het donker is!

Vermijd jij ochtend- of avondwandelingen omdat je buggy niet goed zichtbaar in het donker? Schaf een reflecterende rol aan en bevestig stukjes op het frame. Subtiel voor overdag maar meteen veel veiliger wanneer de zon onder is!

Youtube