1 op 3 meisjes vindt orale seks ontvangen vies

Opvallende cijfers in het tijdschrift Flair vorige week over tienermeisjes en hun houding tegenover seks. Het meest in het oog springende cijfer is het aantal meisjes jonger dan 20 dat geen orale seks wil ontvangen: één op drie.

Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat orale seks geven minder populair is dan er ontvangen. Niet bij de huidige generatie tienerlezeressen van Flair: slechts 9 procent zegt geen orale seks te geven omdat ze niet weten hoe dat moet.

Waarom de meisjes niet graag orale seks ontvangen is niet meteen duidelijk. Ligt het aan de techniek van hun vriendjes? Of schamen ze zich?

Virtuele seks kan de meisjes meer bekoren: 43 procent kijkt wel eens naar porno, 20 procent doet dat graag. Eén op vijf surft uit nieuwsgierigheid ook naar sekssites.

Vragen
In totaal werden 4598 Flair-lezeressen bevraagd, al is niet meteen duidelijk hoeveel min-twintigers dat zijn en wat de minimumleeftijd van de bevraging was.

Ook kunnen vragen gesteld worden bij de interpretatie van de cijfers: zo is het mogelijk dat de seksuele ervaring van de meisjes (en hun liefjes) met orale seks zeer beperkt is.

Dat onenightstands bij tieners niet zo populair zijn is ook niet zo verwonderlijk: ze gaan meestal uit in groep, en zijn niet zo zelfstandig als twintigers en dertigers. Een wildvreemde voor nachtje bedplezier meetronen naar het huis waar mama, papa en kleine broertjes en zusjes slapen wordt nu eenmaal niet gedaan. Bij studenten duurt het dan weer een tijdje voor ze loskomen. (edp)