"We zouden onze kinderen niet willen veranderen, maar wel de wereld": 50 mama's met Downkinderen doen schattige carpoolkaraoke

rv
Vijftig mama's van kinderen met het Downsyndroom hebben een vertederende carpoolkaraokevideo opgenomen met hun schatten. Naar aanleiding van de Wereld Downsyndroomdag overmorgen willen ze positieve aandacht vragen voor kinderen met een extra chromosoom.

"In het Verenigd Koninkrijk wordt de zwangerschap afgebroken bij 90 procent van de baby's met Down", legt de 44-jarige Angela Mui uit Schotland uit. Samen met haar driejarige zoon Stephen nam ze deel aan het initiatief, "vooral om de houdingen tegenover het Downsyndroom te helpen veranderen", legt ze uit aan HuffPost UK. "Ik wil dat mensen weten dat een kind hebben met het Downsyndroom niet akelig is. Het is eigenlijk een wonderbaarlijk avontuur, vol vreugde, liefde, en ja ook enkele uitdagingen, net zoals bij een doorsnee ander kind."

rv

Inspiratie

De moeders maken deel uit van de Facebookgroep 'Designer Genes' en kregen allemaal een kind met Down in 2013 of 2014. Ze haalden hun inspiratie bij een gelijkaardige video van Singing Hands waarin gebruikgemaakt werd van Makaton, een vereenvoudigde vorm van de Britse gebarentaal. Met het gebruik van gebaren naast spraak wil de taal helpen mensen te begrijpen die kampen met leer- of communicatieproblemen.

rv

Muziek

De mama's besloten het nummer 'A Thousand Years' van Christina Perri te gebruiken voor hun video. Om toelating te vragen, contacteerden ze de Amerikaanse zangeres via haar man Paul Costabile op Twitter. Binnen het uur was de zaak beklonken, waarna de 50 mama's en hun kinderen aan de slag gingen. Een van de papa's plakte alle beelden netjes aan elkaar.

Krachtig

"Ik denk dat de video zo krachtig is omdat het gewoon gaat om een groep mama's en kinderen die samen plezier maken tijdens het meezingen met een nummer", gaat Mui voort. "We hebben allemaal iets gemeenschappelijks dat ons bindt. We zouden onze kinderen niet willen veranderen maar we willen de wereld veranderen voor onze kinderen."

Downvideo
rv Downvideo

Succes

"We geloven dat deze video echt het potentieel heeft om wereldwijd de meest bekeken video te worden op Wereld Downsyndroomdag", zegt mama Becky Carless (foto onder). Zij nam deel met haar vierjarig kind Archie. "We moedigen dus iedereen aan hem te delen, delen, delen om hem een succes te maken."

rv

Lees ook:

Trotse ouders van Downkinderen zetten tattoo

“Downkind is goed af in gewone klas”

Pure emoties: “Mensen met Down zijn dan wel veel sneller gelukkiger, maar negatieve emoties vermenigvuldigen zich ook in hun hoofd”

Hartverwarmend: 15-jarige veldrijder met syndroom van Down steelt de show aan de finish
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JEF JOOSSENS

    Ik ben 29j DJ geweest toen ik nog in Belgie woonde en heb eens op een feest gedraaid waar veel van deze mensen aanwezig waren. Heb nooit mensen gezien die zo spontaan, lief en aanhankelijk zijn. Daar kunnen velen onder ons nog een lesje van leren.

  • kevin lesy

    Mooi gemaakt

  • Gustaaf Tielemans

    Respect voor deze jarenlange inzet.