"Van af en toe tandenpoetsen overslaan, ga je niet dood": drukke mama's delen hun tips

Photo by Dakota Corbin on Unsplash
Jij bent al blij als je er 's ochtends in slaagt om je kleren niet binnenstebuiten aan te trekken en met gekamde haren op het werk te verschijnen. Laat staan dat je net als je vriendin ook nog eens 3 koters uit hun bed moet trommelen en klaarmaken. Hoe mama's dat doen? Met een heleboel geheime trucjes, zo blijkt.

Lisa, mama van drie kinderen: 6, 4 en 2 jaar oud

"Schrijf nooit ergens de naam van je kind in, tenzij je van plan bent om je tweede kind precies dezelfde naam te geven. Ik organiseer trouwens ook àlles op kleur: brooddozen, waterflesjes en zelfs neusspray. Die kleur komt overeen met de kleur in onze familiekalender. Eerlijk waar. Soms noem ik mijn jongste gewoon 'geel'."

Nadia, mama van drie kinderen: 4, 2 jaar en 11 maanden oud

"Bij verjaardagsfeestjes bestel ik meteen een cadeautje zodra ik een uitnodiging heb ontvangen. Ik heb ook altijd een voorraad ingepakte geschenkjes voor moést het echt nodig zijn."

Nicole, mama van drie kinderen: een tweeling van 5 en een kind van 3 jaar oud

"Ik zal nooit verschillende maaltijden klaarmaken voor mijn kinderen. Ja, dat betekent dat ik maar een aantal gerechten kan voorschotelen, en ze zijn het ook zelden eens, maar ik weiger om voor de één pasta te koken en de andere een ovenschotel op tafel te zetten."

Clarissa, mama van drie kinderen: 7, 5 en 3 jaar oud

"Mijn auto zit altijd boordevol snacks. Rozijnen, drankjes, en zuurtjes voor echte noodgevallen."

Hope, mama van drie kinderen: 7, 5 en 3 jaar oud

"Ik kies welke strijd ik aanga. Crocs in plaats van sneakers? Prima. Cornflakes als ontbijt? Dat zullen ze wel overleven, en van af en toe tandenpoetsen overslaan zullen ze ook wel niet doodgaan."