"Thuisblijfmama zijn is niet voor iedereen" (met deze 5 tips lukt het wel)

Niks moet... ook niet: werk en gezin combineren

Liesbeth De Puysseleir (36) met Viggo (3), Hannelore (14) en Otis (5).
Melissa Van Boxstael Liesbeth De Puysseleir (36) met Viggo (3), Hannelore (14) en Otis (5).
Veel vrouwen dromen ervan, maar het blijft een omstreden keuze: thuisblijven voor de kinderen. "Je hebt vaak het gevoel dat je niet meer meetelt als je geen carrière hebt." Liesbeth (36) vertelt.

"Toen Hannelore vier jaar geleden op school moest opschrijven wat haar moeder deed, stond daar: huisvrouw. Ik herinner me nog de lichte wrevel die ik voelde: ‘Hannelore, ik ben wel verpleegkundige, hoor.’

Een teken dat ik mijn overgang van werkende naar thuisblijfmama nog niet helemaal had verteerd", zegt Liesbeth. "Intussen zou ik anders reageren en omarm ik dat etiket: ik heb vijf jaar geleden besloten om thuis te blijven voor de kinderen en dat was de juiste keuze."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • francois ruys

  Ik wil met plezier thuisblijfpapa worden.haleluja.

 • Anne Onsia

  Een droom van vele vrouwen? Echt??

 • Bernaerts Diane

  Ik heb 13 jaar geleden die keuze ook gemaakt. Tot enkele jaren geleden lukte DAT perfect met 1 salaris, maar jammer genoeg worden we nu alsnog voor die keuze "gestraft" door deze asociale rijkenregering.

 • Bjorn Eeckhout

  Mijn vrouw blijft ook thuis, en nee ik ben geen geneesheer of ander hoger opgeleide. We moeten het geld ook niet over de balken smijten maar men leeft naar z'n inkomen. Wat mijn buren hebben hoef ik daarom niet te hebben!! Leef voor je gezin en niet voor de buitenwereld!!!

 • Daniel Benjamin

  Wat een zever, mama ben je altijd, overal en zo hoort het ook. Kinderen dienen wijsheid en kennis te leren, en daar ligt haar kracht. Onderwijs gebeurd thuis, niet op school. En maar zagen dat mannen niets waard zijn, niet moeilijk, de mama is overal maar nooit thuis. Deze regering is er op uit uw gezin kapot te maken door illegaal belastingen en veel te hoge werkdruk. Als de staat minder steelt heeft een man genoeg om zijn gezin te onderhouden. Daarbij, geld is niets waard.