rr
Volledig scherm
© rr

Fake is in de mode: styliste Hilde toont hoe je je stijlvol kleedt met nepbont en kunstleder

De meest gewilde materialen van het seizoen? Dat zijn zonder twijfel nepbont en kunstleder. Ze lijken net echt, maar zijn veel diervriendelijker dan hun originele variant (en gelukkig ook een pak goedkoper). Hoe ga jij de winter in? Kies je voor aaibaar en zacht met faux fur of eerder voor stoer en krachtig met een lederlook? Of ga je voor beide? Styliste Hilde Geudens tipt je de leukste stukken. 

 1. De CRIP-beweging wil komaf maken met vooroordelen over mensen met beperking. “Zolang er discriminatie bestaat, moet er ook activisme zijn”

  De CRIP-beweging wil komaf maken met vooroorde­len over mensen met beperking. “Zolang er discrimina­tie bestaat, moet er ook activisme zijn”

  “Als we lang genoeg leven – en we leven steeds langer – is de kans reëel dat we allemaal ooit iets tegenkomen op fysiek of mentaal vlak.” Cultuurwetenschapper Leni Van Goidsenhoven focust al tien jaar op 'disability studies’: ze pleit ervoor dat we beperkingen niet zien als iets individualistisch maar als iets wat iedereen kan overkomen. “We moeten mensen in al hun vormen en soorten normaliseren.”
 2. Dr. Martens maken een comeback. Een expert legt uit hoe je de pijn van het inlopen vermindert

  Dr. Martens maken een comeback. Een expert legt uit hoe je de pijn van het inlopen vermindert

  Een schoen die werkelijk onder elke outfit past én mooier wordt met de jaren? Dat is zonder enige twijfel de stoere schoen van Dr. Martens. Nu we de nineties weer helemaal omarmen, kunnen ook Dr. Martens niet ontbreken. Verdwijnen uit het straatbeeld deden deze boots nooit helemaal, maar ze maken nu een enorme comeback mee. Een echte must-have dus, maar daar moet je wel even hevige voetpijn voor trotseren.
 3. Weekendtips voor een Belgische herfst op z’n best: Royaal genieten in Roeselare en 4 andere manieren om zalig te ontspannen

  Weekend­tips voor een Belgische herfst op z’n best: Royaal genieten in Roeselare en 4 andere manieren om zalig te ontspannen

  Volgens het weerbericht staan er ons een paar druilige dagen te wachten. Belgische herfst op z’n best, dus. Gelukkig zijn er genoeg opties om aan de regendruppels te ontsnappen. Ontdek alle troeven van Roeselare tijdens de NINA & The city dagen of wordt helemaal zen in de pas geopende luxeparfumerie van Parfuma. Blijf je liever thuis? Neem er een goed boek bij en kom helemaal tot ontspanning. Relax!
 4. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.