Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Experte consumentengedrag waarschuwt voor shopverslaving door coronastress: zo kom je de lockdownperiode door zonder financiële kater

Voor sommigen is een uitstapje naar de supermarkt momenteel het spannendste op hun to-dolijstje, en ook onlinewebshops zien dat we en masse van alles en nog wat in huis halen. Maar dat koopgedrag kan weleens gevaarlijk aflopen. “Veel mensen hebben de neiging om zich door de crisis extra te verwennen, maar shoppen mag geen strategie worden om onze coronastress te verslaan, want dan loert een shopverslaving om de hoek”, aldus consumentengedragexpert aan de VUB Malaika Brengman. Zij deelt dan ook graag haar beste tips om de lockdownperiode niet af te sluiten met een blanco rekening.

0 reacties

 1. Ontwerpster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kledingstijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

  Ontwerp­ster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kleding­stijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

  “Een volledig zwarte outfit voelt al snel saai aan. Kleuren doen je er daarentegen beter uitzien en geven je gemoed een boost. Het maakt mij sowieso gelukkiger en zelfzekerder.” Als je een ding over Marylène Madou kan zeggen, is het wel dit: met haar persoonlijke stijl geeft ze de Belgische straten kleur. En ze hoopt dat ze anderen ook kan overtuigen om bonter door het leven te gaan. Ze verklapt haar ultieme tips, en aan de hand van haar signature look vertelt de textielontwerpster hoe ze haar outfits samenstelt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Zeggen Belgische stewardessen binnenkort ook hun kokerrok en hakken vaarwel? “Een stewardess op sloefkes, dat klopt niet”

  Zeggen Belgische stewardes­sen binnenkort ook hun kokerrok en hakken vaarwel? “Een stewardess op sloefkes, dat klopt niet”

  Hoge hakken, een kokerrok, een strak hemd en een foulard om de nek: dat is het beeld dat we hebben van een stewardess. Maar in Oekraïne maken ze nu komaf met die strakke, oncomfortabele outfits. Bij SkyUp mag het vliegend personeel voortaan kiezen voor broeken in een zachte stof en gemakkelijke sneakers. Volgen onze luchtvaartmaatschappijen binnenkort ook? Wij vroegen twee Belgische stewardessen hoe ze zich voelen bij het gebruikelijke uniform. “Op mijn hakken voel ik me echt een chique madame!”