Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Experte consumentengedrag waarschuwt voor shopverslaving door coronastress: zo kom je de lockdownperiode door zonder financiële kater

Voor sommigen is een uitstapje naar de supermarkt momenteel het spannendste op hun to-dolijstje, en ook onlinewebshops zien dat we en masse van alles en nog wat in huis halen. Maar dat koopgedrag kan weleens gevaarlijk aflopen. “Veel mensen hebben de neiging om zich door de crisis extra te verwennen, maar shoppen mag geen strategie worden om onze coronastress te verslaan, want dan loert een shopverslaving om de hoek”, aldus consumentengedragexpert aan de VUB Malaika Brengman. Zij deelt dan ook graag haar beste tips om de lockdownperiode niet af te sluiten met een blanco rekening.

0 reacties

  1. Dating Dictionary: dit zijn 13 woorden die je moet kennen als je start met online daten

    Dating Dictionary: dit zijn 13 woorden die je moet kennen als je start met online daten

    Deepliking, gatsbying of benching? Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om jezelf open te stellen op verschillende datingapps, moet je ook nog eens op de hoogte zijn van een hele resem aan afkortingen, trends en termen. Ben je nieuw op de datingmarkt? Dan kan al dat jargon erg technisch en ontmoedigend klinken. Geen zorgen, met de onderstaande 13 woorden brengen we je vocabulaire weer helemaal up-to-date.
  2. Dit is het ideale weekend van presentator Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

    Dit is het ideale weekend van presenta­tor Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

    Het ideale weekend van presentator Joris Brys (34)? Dat begint liefst al ‘s morgens vroeg. Mét koffie. In zijn bruisende stad vindt hij ‘rust in de onrust’, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Met veel vrienden, voldoende beweging en - uiteraard - muziek. “Een uurtje keihard sporten in de ochtend is zalig. Dan volgt de beloning: ik loop rechtstreeks naar de bakker voor pistolets.”