Metejoor. Styling met dank aan e5.
Volledig scherm
PREMIUM
Metejoor. Styling met dank aan e5. © Jan Vandevyver

EXCLUSIEF. Metejoor over de roddels en de roem. “Om mijn partner te zijn heb je heel veel geduld nodig”

“De negativiteit raakt me. Maar hij raakt m’n familie en gezin nog harder.” Ex-leraar Joris Van Rossem (32) vult als Metejoor dit jaar het Sportpaleis. Maar z’n sprookje heeft scherpe randen. De Kempense knuffelbeer vertelt wat de roddels over ontrouw met zijn relatie doen en hoe de roem haar klauwen in elk deel van zijn leven zet. “Wat mijn vriendin doet voor mij, dat zou ik niet kunnen.”

 1. De gezonde gewoontes van Metejoor. “Als iedereen nu zou zeggen ‘die Metejoor trekt op niks’, zou ik wel crashen”
  PREMIUM

  De gezonde gewoontes van Metejoor. “Als iedereen nu zou zeggen ‘die Metejoor trekt op niks’, zou ik wel crashen”

  Joris – Metejoor – van Rossem (31) bracht zijn debuutalbum ‘Metejoor’ uit en domineert al enige tijd onze hitlijsten. Zo kreeg hij op de MIA’s maar liefst drie prijzen. Ook deze zomer belooft dat niet anders te zijn. Toch gaat er een gevoelig man schuil achter al die catchy songs. Journaliste Roxanne Wellens sprak hem onlangs uitvoerig over de liefde, ADHD en de drang om iedereen te pleasen. “Sinds ik muziek maak, probeer ik me nooit nog door angst te laten tegenhouden.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Hoe word je oprecht gelukkig? Deze 3 filosofen weten het. “Prestige en meer geld geven maar een tijdelijke boost”
  PREMIUM

  Hoe word je oprecht gelukkig? Deze 3 filosofen weten het. “Prestige en meer geld geven maar een tijdelijke boost”

  Ben jij gelukkig? Ons land staat op 17 in de wereldranglijst van gelukkigste landen: er is dus nog werk aan de winkel. Deze 3 vrouwelijke filosofen kunnen helpen, op deze Internationale Dag van het Geluk. Zij fileerden hun geluk en kunnen nu helder aanduiden wat we goed en niet goed doen in onze zoektocht naar voorspoed. “Dit is een valstrik waar velen in trappen, nu we sociale media hebben.”
 3. Zanger Metejoor over onverwacht geluk: “Ik wilde nooit pluspapa worden”
  PREMIUM

  Zanger Metejoor over onverwacht geluk: “Ik wilde nooit pluspapa worden”

  Zanger Metejoor gaf in zijn vorige job mensen gezondheidsadvies. Maar nu hij als succesvol artiest werkt, lapt hij dat advies zelf aan zijn laars. Heel late nachten en heel vroege ochtenden horen erbij, vertelt de ‘1 op een miljoen’-zanger. Hij leeft zijn droom, al ondervond hij ondertussen ook de rauwe randen van het artiestenleven. “Na mijn optreden in ‘The Voice van Vlaanderen’ moest ik overgeven. Door het nieuws dat ik had gekregen, was het mijn moeilijkste avond tot nu toe.”
 4. DE KLASFOTO. Zo zag schrijfster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimenteren met kleren”

  DE KLASFOTO. Zo zag schrijf­ster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimen­te­ren met kleren”

  Sylvia van Driessche (46) is schrijfster van zeven romans en de webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’. De schrijfmicrobe had ze als jong meisje al stevig te pakken, vertelt ze in onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, maar haar jeugd was nog wel kleurrijker dan dat. “Ik ging als zeventienjarige met een jurk en hakken naar het jeugdhuis. Daar waren we fel met jongens bezig.”