Actrice Cathérine Kools.
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Cathérine Kools. © Domen/Vandevelde

EXCLUSIEF. Actrice Cathérine Kools (41) openhartig over stoppen met drinken: “De geschiedenis was zich aan het herhalen”

Ze verloor haar papa toen ze tien was en kijkt al jaren mee over de schouder van haar alcoholverslaafde moeder. Exact 1.059 dagen geleden besliste actrice Cathérine Kools (41) om het glas zelf aan de kant te zetten. Ze vertelt bijzonder eerlijk over de lokroep van alcohol, de invloed van haar verslaafde moeder en haar kinderwens. “Op tv zie je altijd een lief, leuk meisje. Terwijl ik zoveel heb meegemaakt.”

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Tournée Minérale: je hebt meer baat bij een alcoholvrije maand dan je denkt. “Alcohol is nu onze teddybeer. Maar het is ook een wolf in schaapskleren”
  PREMIUM

  Tournée Minérale: je hebt meer baat bij een alcohol­vrije maand dan je denkt. “Alcohol is nu onze teddybeer. Maar het is ook een wolf in schaapskle­ren”

  De vijfde editie van Tournée Minérale start vandaag en de opzet is dezelfde: overleef een maand zonder alcohol. Zo weet je meteen of je relatie met de substantie nog gezond is. Dat lijkt zeker in deze tijden nodig: volgens een analyse van UGent grijpt een kwart van de Vlamingen in de lockdown vaker naar alcohol. Een glaasje verlicht de stress, zorgt voor gezelligheid en een schijn van plezier. Maar wanneer wordt dat onschuldige glaasje een alcoholprobleem? En hoe grijp je in, als je voelt dat het de verkeerde kant opgaat? “Je moet terug naar je fabrieksinstellingen”, zegt ‘Ontwijnen’-coach Jacqueline van Lieshout. “Een kind verlangt toch ook niet ’s avonds naar een glas?”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.