De 'Deep Sleep Pillow Spray'.
Volledig scherm
De 'Deep Sleep Pillow Spray'. © @thisworks op Instagram

Even lavendel sprayen op je hoofdkussen en je slaapt beter: werkt dat echt? Een slaapexperte licht toe

Twee spritsjes op je hoofdkussen et voilà: je dommelt vanavond snel en rustig in. Dat beloven de slaapsprays die en masse op de markt zijn. Kan het echt zo simpel zijn? We vragen het aan slaapexperte Annelies Smolders. “De geur die het beste werkt, is die van je partner.”

 1. Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapexpert: “Het zijn geen mirakeloplossingen”

  Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapex­pert: “Het zijn geen mirakelop­los­sin­gen”

  Venus Williams (40) wil mensen helpen om beter te slapen. Ze heeft geïnvesteerd in het wellnessbedrijf Asutra, dat producten met magnesium en lavendel verkoopt voor een betere nachtrust. De tennisster is er heilig van overtuigd dat deze hulpmiddeltjes werken. Klopt dat? Of doe je er meer kwaad dan goed mee? Slaapexpert Annelies Smolders geeft tekst en uitleg.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Jongeren vapen melatonine om beter te slapen. Werkt dat echt en is het veilig? Slaapexperte: “Ze weten niet wat ze innemen”
  PREMIUM

  Jongeren vapen melatonine om beter te slapen. Werkt dat echt en is het veilig? Slaapexper­te: “Ze weten niet wat ze innemen”

  Op de videoapp TikTok vapen heel wat jongeren het slaaphormoon melatonine om beter te kunnen slapen. Zonder doktersvoorschrift, wanneer ze willen. Om 3 uur ’s nachts, na een nachtje gamen, of om 8 uur ’s ochtends, tijdens een saaie online les. Maar hoe veilig is melatonine vapen? En zorgt het echt voor een betere nachtrust? Met slaapexperte Annelies Smolders nemen we de trend onder de loep.
 1. Hikingvakanties zijn populairder dan ooit: dit zijn de 5 mooiste meerdaagse trails door Europa

  Hikingva­kan­ties zijn populair­der dan ooit: dit zijn de 5 mooiste meerdaagse trails door Europa

  In 2023 zijn actieve vakanties populairder dan ooit. Zoals de meerdaagse trail: gewapend met niets dan een rugzak, blarenpleisters en heel veel goesting de wilde natuur ontdekken. We tonen je de fraaiste tochten in Europa. Redactrice Sophie testte er alvast eentje uit in IJsland. “Wanneer ik me na een slechte nacht in de berghut naar de gemeenschappelijke wasplaats begeef, slaan de regen en ijzige wind me in het gezicht. Dat belooft.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Hoe blijf je trouw aan jezelf? Levenscoach Martha deelt 4 stappen: “Welke leugens vertel je aan jezelf ?”

  Hoe blijf je trouw aan jezelf? Levens­coach Martha deelt 4 stappen: “Welke leugens vertel je aan jezelf ?”

  Heb je ook weleens het idee dat het leven aan jou voorbij racet? Dat je dingen nastreeft die je niet écht gelukkig maken? Of knaagt het gevoel soms: kan dit niet beter? Dan heeft coach Martha Beck duidelijk advies: check bij jezelf of je daadwerkelijk integer leeft. Journaliste Gelein van Kampen deed het je voor. “Nu leef ik volgens wat ík belangrijk vind. Zonder de loonsverhoging, maar met een job die ik leuk vind.”