Eten wordt écht lekkerder wanneer we ermee spelen

Getty
"Eet eens gewoon netjes met mes en vork" en "Met eten wordt niet gespeeld". Het zijn twee zinnen die op een bepaald moment door elke eetkamer weergalmden. Het mag dan tal van etiquetteregels tegenspreken, spelen met je eten zou toch niet zo slecht zijn als we denken.

Zo zouden mensen meer van hun maaltijden en drankjes genieten wanneer ze die op een ongewone manier naar binnen werken. Popcorn met stokjes eten of water opdrinken zoals onze trouwe viervoeters dat doen bijvoorbeeld. Althans, dat is toch wat een studie van de Ohio State University aantoont. 

De onderzoekers gingen aan de slag met nieuwe verrassende manieren waarop mensen in contact kwamen met hun maaltijden. Een groep mensen werd uitgedaagd en kreeg de opdracht een emmer popcorn met stokjes op te eten. Zij gaven aan de zoete zonde lekkerder te vinden dan normaal. Ze werden als het ware 'ondergedompeld' in de beleving en dat zorgde voor een versterking van de smaak, waardoor ze zich meer konden concentreren op het eten. 

"Het voelt aan alsof je voor de eerste keer popcorn eet," legt onderzoeker Robert Smith uit. "De stokjes zorgen voor een gevoel van plezier omdat ze voor een nieuwe beleving zorgen, niet per se omdat het een betere manier is om popcorn te eten." 

Ook drank

Een andere test vroeg 300 mensen om op de proppen te komen met een nieuwe 'frisse' manier om water te drinken. Al gauw werden cocktailglazen bovengehaald of dronken mensen zoals katten en honden. Wat bleek? Ook hierdoor vonden mensen water drinken plots veel spannender dan normaal. Deze resultaten tonen aan dat een ongewone manier om voeding en drank op te nemen, de meest alledaagse gerechten en drankjes opnieuw hip kunnen maken. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sabine Van de Kerkhove

    Wij mochten niet spelen met ons eten, omdat er veel mensen waren die bijna geen eten hadden!!!! Beleefd uw bordje eten en daarna spelen.....met een klein speelgoedgeweertje, maar ja nu mag "dat" niet meer en gaan ze met eten morsen. Wat een tijden jongens toch punt.