Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Er zijn steeds meer ongewild single vrouwen of ‘femcels’. “Ze staan voor de spiegel en denken: wat een lelijk wijf”

“Een datingbureau zei me vlakaf dat ik te oud ben”, klinkt het. ‘Femcels’ geven hun uiterlijk en het onrealistische schoonheidsideaal de schuld van hun eenzaamheid. Seksuologe Rika Ponnet licht toe waarom sommig eeuwige singles zo worstelen met het vinden van een partner en hoe je de liefde toch toelaat. “Uit angst voor afwijzing weiger je je vrouwelijkheid toe te laten. Maar dat werkt averechts.”

 1. "Ik val altijd op slechte mannen." Nathalie (30) is eeuwige single, seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad
  PREMIUM

  "Ik val altijd op slechte mannen." Nathalie (30) is eeuwige single, seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad

  “Mijn grootste angst was altijd al om ‘een single dertiger’ te zijn. En kijk: dat ben ik nu." Voor haar dertigste wou Nathalie met een man samen een toekomst uitbouwen. Maar ze valt telkens op de verkeerde types. “Mannen waarvoor ik veel moeite moet doen, maar die zelf geen interesse in me hebben.” Ze ontwikkelt stilaan een angst om zich open te stellen en begint de hoop te verliezen. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft haar gericht datingadvies. “Vis in een vijver die kwaliteit biedt.”
 2. Karen en Pieter-Jan gingen van ‘friendzone’ naar relatie. Seksuoloog: “Heeft voordelen die ook nadelen zijn”
  PREMIUM

  Karen en Pie­ter-Jan gingen van ‘friendzone’ naar relatie. Seksuoloog: “Heeft voordelen die ook nadelen zijn”

  Volgens een studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* verlieten de friendzone voor een romance met een beste vriend(in). “Ik beleefde nog nooit zo’n intense relatie, en mijn hart is nog nooit zo hard gebroken.” Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit waarom zo’n verhouding gebaseerd op vriendschap wel én niet goed kan werken.
 1. PODCAST. Evy heeft seks met haar buurman in een leegstaand huis: “Hij trok mijn slipje uit met zijn tanden”

  PODCAST. Evy heeft seks met haar buurman in een leegstaand huis: “Hij trok mijn slipje uit met zijn tanden”

  “We passeerden een huis dat er leeg uitzag. Het was volgens mij net verkocht en de eigenaars waren nog aan het verbouwen. ‘Kom, we nemen een kijkje’, zei hij. ‘Zulke huizen zijn meestal open’.” Evy (19) ontmoet de knappe Kevin (23) op Tinder. Afspreken blijkt makkelijker dan gedacht, want ze wonen in dezelfde straat. Wanneer ze elkaar voor het eerst zien, hebben ze spannende seks, op een harde betonnen vloer tussen het stof. Hoe Evy die unieke vrijpartij beleeft, hoor je in de zevende aflevering van de podcast ‘Mijn Superseks’.