Emmanuelle Verhagen
Volledig scherm
PREMIUM
Emmanuelle Verhagen © Photo News

Emmanuelle Verhagen (55) is intersekse, net als 185.000 Belgen. “Na mijn operatie dagenlang gehuild”

Emmanuelle Verhagen (55) werd geboren als intersekse: een lot dat elke dag vijf baby’s treft in ons land. “Op mijn dertiende kreeg ik de boodschap: je bent fout. Omdat de medische wereld dat wat ik tussen mijn benen had niet in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’ kon plaatsen.” De activist getuigt tijdens deze ‘Intersex Awareness Week’ openlijk over diens lijdensweg op de operatietafel als kind en schetst haarfijn wat er anders moet. “Die ingrepen zijn gewoon seksuele mutilatie.”

  1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
    Spaargids.be

    Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

    Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
  1. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

    J.Lo spreekt haar kind genderneu­traal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

    Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?