Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Nathalie Samain

‘Ella’-actrice Darya Gantura: “Toen een mannelijke medewerker mij lastigviel, gaf de baby in mijn buik me de kracht om er iets van te zeggen”

Actrice Darya Gantura (35), die het personage Ella in de gelijknamige serie vertolkte, werd midden in de pandemie voor het eerst mama. En dat liep niet van een leien dakje. Zoontje Felix sliep slecht en Darya miste qualitytime met haar vriend. “Soms, tijdens al die slapeloze nachten, zie je het niet meer zitten.” Maar de zwangerschap en het moederschap maakten Darya ook sterker. Dat hielp haar om op een filmset voor het eerst haar grenzen te stellen. 

 1. Acteur en muzikant Wim Willaert: “Mijn ex-vrouw en ik hebben nooit een kwaad woord over elkaar gezegd tegen de kinderen”

  Acteur en muzikant Wim Willaert: “Mijn ex-vrouw en ik hebben nooit een kwaad woord over elkaar gezegd tegen de kinderen”

  “Ik ga nog altijd graag uit, maar sinds ik door ‘Eigen Kweek’ bekend ben geworden, is dat toch minder.” Nachtraaf of vroege vogel? Acteur Wim Willaert (54)is zonder twijfel het eerste. Hij houdt van wilde nachten tot de zon opkomt. Maar hij is ook een familieman die de rust opzoekt, hoewel hij en de moeder van zijn kinderen gescheiden zijn. “Mensen zouden nooit mogen trouwen. Volgens mij houdt niet getrouwd zijn een relatie frisser.”
 2. 
Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactinehormoon aan”

  Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactine­hor­moon aan”

  De bladeren die van kleur veranderen, regenachtig weer en Pumpkin Spice Lattes bij je favoriete koffiezaak: de herfst is nu echt volop aan de gang. En dat is het ideale moment voor een relatiebreuk, althans als we muziekindustrie moeten geloven. Van Adele tot Taylor Swift, tal van artiesten voorzagen ons van de ideale soundtrack voor een break-up. ‘Hot Girl Summer’ maakt plaats voor ‘Sad Girl Autumn’. En break-up of niet: stiekem genieten we allemaal van droevige muziek en het sentimentele gevoel dat we daarvan krijgen. Hoe komt dat toch?
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Laura Tesoro is ambassadeur van Rode Neuzen Dag: “Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen”
  PREMIUM

  Laura Tesoro is ambassa­deur van Rode Neuzen Dag: “Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen”

  Laura Tesoro werd bekend dankzij The Voice, vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival en is nu ambassadeur van Rode Neuzen Dag. Op bepaalde vlakken in haar leven is ze precies waar ze wil zijn, maar er is nog plek voor grote dromen. En die laat ze niet tegenwerken door de negatieve invloeden die ze krijgt via sociale media. “Ik geef negatieve opmerkingen dikwijls een ‘like’ om te laten zien dat ik ze gelezen heb. Ze blijven mij bij, maar ik probeer er tegelijk ook uit te leren.”
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.