Elke dag een foto nemen maakt gelukkig

unsplash
Je beter voelen in 1 2 3? Neem elke dag een foto. Althans, dat is toch wat de universiteiten van Lancaster en Sheffield aanraden. De verbetering komt er dankzij de sociale interactie, manier waarop mensen voor zichzelf gaan zorgen en de mogelijkheid om terug te denken aan een mooi moment. 

"Een foto nemen heeft een link met andere activiteiten die we offline gaan doen, zoals wandelen en observeren, wat ervoor gaat zorgen dat we bewust in contact staan met de wereld," leggen onderzoekers Liz Brewster en Andrew Cox uit aan de Nypost. 

De onderzoekers bekeken wat het effect was wanneer mensen dagelijks een foto namen en die deelden op een online platform. Via interviews, observaties en statistieken bekeken ze het effect hiervan op het leven van acht deelnemers die tussen de twintig en zestig jaar oud waren. 

Beter leven

De foto-per-dag-uitdaging was uitdagend en vernieuwend en zorgde ervoor dat mensen beter voor zichzelf gingen zorgen. Mensen gingen meer gaan bewegen, kwamen meer in contact met hun omgeving en streefden naar een doel, competentie en verwezenlijking. 

Daarnaast hielp de uitdaging mensen ook beter in contact te komen met hun omgeving. Ze konden beter om met eenzaamheid, kwamen in contact met familie en vrienden en leerden nieuwe mensen kennen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Elke dag pinten drinken ook.....

 • Geert Vaelen

  Ik neem nooit een foto van mezelf, wil dat dan zeggen dat ik depressief ben of zo? Nee, ik ben ook gelukkig. Ik neem alleen een foto van iets waar ik een aandenken van wil. Ik moet toch niet dagelijks een aandenken hebben van mezelf, ik zit dagelijks in hetzelfde lichaam.

 • Jan Janssens

  Dat gelukkiger zijn heeft dan niets te maken met die foto, wel met de extra activiteit die dan geforceerd wordt door die foto. Drijft je het nog verder dan ben je zoals die instagrammers die hun leven leiden in functie van een foto en op de duur instorten. Wat een flutonderzoek.

 • Pascal De Groote

  Enkel gestoorde mensen maken elke dag een foto, de ergste meestal van zichzelf.