Marjolijn Rodenburg met de speciale pop.
Volledig scherm
Marjolijn Rodenburg met de speciale pop. © Marjolijn Rodenburg

Eindelijk ook reanimatiepoppen met borsten: “Door schaamte gaan er nu vrouwen dood”

Wie zich aanmeldt voor een reanimatiecursus, krijgt steevast een mannelijke romp voor zich om de techniek op te oefenen. Tot nu, want sinds een kleine maand krijgen de cursisten van de Nederlandse Marjolijn Rodenburg ook de opdracht om een pop met borsten te redden van een denkbeeldige hartstilstand. Een belangrijke ontwikkeling voor de overlevingskansen van vrouwen, waarvoor Rodenburg veel lof krijgt.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Van ‘kom hier’-vingerbeweging tot diepe stimulatie: seksuoloog legt uit hoe je de 5 erogene spots prikkelt
  PREMIUM

  Van ‘kom hier’-vingerbewe­ging tot diepe stimulatie: seksuoloog legt uit hoe je de 5 erogene spots prikkelt

  De G-spot vinden blijft moeilijk. Zó moeilijk dat we soms twijfelen of het mythische genotsplekje wel bestaat. Britse onderzoekers brengen misschien beterschap: zij pleiten nu dat we de G-spot als een ‘G-zone’ moeten zien. En er is nog meer goed nieuws, want volgens seksuoloog Chloé De Bie is de G-spot niet de enige erogene zone daarbeneden. Vond jij de C-, P- of X-spot al? “We moeten durven masturberen om te weten hoe ons lichaam reageert op aanraking.”