Volledig scherm
© unsplash

Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

Van nieuwe talen leren wordt gezegd dat je er best zo vroeg mogelijk mee begint. Onder het mom: jong geleerd, oud gedaan. Alhoewel deze theorie nooit volledige bevestiging kreeg van de wetenschap, wordt nu aangetoond dat er wel degelijk een bepaalde leeftijd is waarop we minder goed talen aanleren. 

7 reacties

 • robert dumortier

  2 jaar geleden
  En toch zijn de meeste talen na hun 18 geleerd.aan welke ouderdom gaat u naar de hoge school en naar het unief?Wand in de lagerschool en middelbare zijn talen talen maar povertjes aan geleerd werkt eerder belastend dan nuttig!
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  weet als kind ging bij vriendjes Z kijken in fr3 mijn andere familie niet ben enige die 3talen redelijk kent en ook meer interesse
 • Gilles Standaert

  3 jaar geleden
  Ik denk dat de jeugd al meer dan genoeg werk heeft aan haar moedertaal.
 • John Dallas

  3 jaar geleden
  Vreemde talen aanleren vergt weldegelijk een aangeboren aanleg. Dit is wetenschappelijk bewezen. Mensen die matig scoren in wiskunde scoren zeer goed in talen en omgekeerd. Ook het accent vrij spreken is daar een onderdeel van. Ik spreek 8 talen vlot waarvan zeker 5 als vlot als mijn moedertaal. Het is pas als je in die talen kunt dromen dat je ze echt beheerst. Om polyglot te zijn moet je echter minimaal 12 talen beheersen.
 • Michel Philippe

  3 jaar geleden
  Accent is wat anders. Hoe een Engelsman de r en th uitspreekt is mij een raadsel. De taal leraar leert dat ook niet aan.
 1. Actrice Joke De Bruyn houdt niet zo van de nacht, want “dan komen alle duiveltjes waar je mee worstelt venijnig piepen”
  PREMIUM

  Actrice Joke De Bruyn houdt niet zo van de nacht, want “dan komen alle duiveltjes waar je mee worstelt venijnig piepen”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: actrice Joke De Bruyn (39). Uitslapen kan ze niet. “Zelfs niet als ik pas om vijf uur in mijn bed beland, twee uur later sta ik al op.” Het toont maar aan hoe ze met het leven omgaat: niet gezapig, wel full force vooruit. Ze vertelt dan ook ronduit over haar blik op het leven én haar nieuwste geesteskind, de webserie ‘Brak’.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo