Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Een slimme nummerkeuze is cruciaal.” Expert legt uit hoe muziek je sportprestaties niet dwarsboomt, maar verbetert

Muziek verbetert je sportprestaties meer dan je denkt: het motiveert niet alleen, maar heeft ook echt een effect op je lijf en hart. Alleen: niet elk deuntje heeft hetzelfde gunstige effect. Sportpsycholoog Cedric Arijs geeft tips om een playlist samen te stellen die jouw prestatie niet dwarsboomt, maar boost. Plus, we testen vier sportieve headsets voor fiets-, loop én zwemtrainingen. “Er bestaan handige apps die de ‘beats per minute’ van een nummer aan je loopritme aanpassen.”

 1. Hoe word je oprecht gelukkig? Deze 3 filosofen weten het. “Prestige en meer geld geven maar een tijdelijke boost”
  PREMIUM

  Hoe word je oprecht gelukkig? Deze 3 filosofen weten het. “Prestige en meer geld geven maar een tijdelijke boost”

  Ben jij gelukkig? Ons land staat op 17 in de wereldranglijst van gelukkigste landen: er is dus nog werk aan de winkel. Deze 3 vrouwelijke filosofen kunnen helpen, op deze Internationale Dag van het Geluk. Zij fileerden hun geluk en kunnen nu helder aanduiden wat we goed en niet goed doen in onze zoektocht naar voorspoed. “Dit is een valstrik waar velen in trappen, nu we sociale media hebben.”
 2. Operazangeres Kelly Poukens (30) repeteert tussen de koeien. “Ik warm mijn stem op door met hen mee te loeien”

  Operazange­res Kelly Poukens (30) repeteert tussen de koeien. “Ik warm mijn stem op door met hen mee te loeien”

  Wat laadt jouw batterijen weer helemaal op? Operazangeres Kelly Poukens (30) reist de wereld rond en repeteert voor een rol in ‘Hänsel und Gretel’. Maar als tegengewicht voor alle bombastische pruiken en jurken keert ze telkens weer terug naar de boerderij van haar vader. Daar, tussen de koeien die met haar meeloeien, voelt ze de helende kracht van zang. “Mijn mama heeft een oogaandoening. Als wij een kopje koffie drinken, zingen we vaak samen.”