Links: Instagram Aceology / Rechts: Instagram BAWDY.
Volledig scherm
Links: Instagram Aceology / Rechts: Instagram BAWDY. © Aceology / BAWDY

Een schoonheidsmaskertje voor je billen? ‘Butt masks’ zijn in opmars en dit zijn de 5 beste

We zitten erop, knijpen erin, schudden ermee, zien ze (meestal) graag, en tegenwoordig verwennen we ze ook: onze billen. ‘Butt masks’ zijn erg trendy nu de zomervakanties in aantocht zijn. Ze helpen tegen allerlei kwaaltjes, met een zijdezacht velletje als resultaat. Sta jij open voor een maskertje op je derrière? Wij zetten de vijf beste op een rij.

 1. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  J.Lo spreekt haar kind genderneu­traal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?
 2. Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyredactrice Sophie test 12 dure en goedkope flesjes
  PREMIUM

  Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyre­dac­tri­ce Sophie test 12 dure en goedkope flesjes

  Hair oiling is een trend op sociale media. Niet zo gek, want de juiste olie levert je een haardos à la Hollywood op: zacht, gezond, pluisvrij en glanzend als een spiegel. Maar welke olie koop je best? En vooral: scoort een haarolie van 9 euro evengoed als eentje van — jawel — 125 euro? Beautyredactrice Sophie test en beoordeelt twaalf verschillende producten. “Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één haarproduct zou mogen gebruiken, dan was het dit.”
 3. 4 op de 10 Belgen heeft keratosis pilaris of ‘strawberry skin’. Dermatoloog geeft tips tegen de kleine, rode bultjes
  PREMIUM

  4 op de 10 Belgen heeft keratosis pilaris of ‘strawberry skin’. Dermato­loog geeft tips tegen de kleine, rode bultjes

  De lente breekt aan en toch kijkt niet iedereen ernaar uit om met blote armen en benen buiten te komen. Maar liefst 40 procent van de Belgen heeft namelijk ‘keratosis pilaris’, een huidaandoening die zorgt voor kleine, rode bultjes op de huid. ‘Strawberry legs’ heet het ook, of ‘kippenvel’. En die bultjes zie je nu, net na de winter, het felst. Dermatoloog Thomas Maselis legt uit hoe je ervan af raakt. “Houd de behandeling vol die bij jou past, want zodra je stopt, keren de bultjes terug.”