Instagram cecilydayspa / Instagram bycharlotte_
Volledig scherm
© Instagram cecilydayspa / Instagram bycharlotte_

Eén oorbel is niet meer genoeg. Maar hoe wordt je oor vol juwelen geen rommeltje? Een piercer geeft advies

Je ziet het steeds vaker: oren vol delicate piercings. Maar vergis je niet: die oorstekkers worden niet lukraak geplaatst. Vaak gaat er heel wat denkwerk van een piercer aan vooraf. Want zo’n oorbel moet ook bij én in je oor passen. Anna Paland van de bekende zaak Pirate Piercing legt uit waar je op kunt letten als je voor een ‘curated ear’ kiest. “Soms bepaalt een verschil van twee millimeter of je met een piercing staat of niet.”

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Er is steeds meer vraag naar juwelen met moedermelk. “Mensen willen sieraden met een emotionele betekenis”

  Er is steeds meer vraag naar juwelen met moedermelk. “Mensen willen sieraden met een emotionele betekenis”

  In Amerika, Engeland en Nederland is het al langer een ding: juwelen gemaakt van moedermelk. Ook bij ons worden ze steeds populairder. Omdat het vandaag World Breast Pumping Day is, legt goudsmid An Stevens uit hoe ze juist te werk gaat. “Het kan geen kwaad als de moedermelk al een beetje zuur is. Ik krijg zelfs bestellingen uit het buitenland, en ik kan je wel zeggen: dan moet de melk een lange tocht afleggen.”
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. “Hier eet ik zeker 1 keer per week.” Muzikant Ozark Henry verklapt zijn favoriete plekken om te vertoeven

  “Hier eet ik zeker 1 keer per week.” Muzikant Ozark Henry verklapt zijn favoriete plekken om te vertoeven

  Piet Goddaer, alias Ozark Henry (52), is een man van de wereld. Maar evengoed houdt hij van adresjes dicht bij huis. Zijn stamcafé bijvoorbeeld, niet ver van Oostduinkerke. Of zijn favoriete restaurant aan zee, voor al het lekkers uit het blauwe water. Om daarna met het hele gezin in Brussel naar een museum te gaan. “Mijn studio ligt bij een kanaal en aan de overkant heb je mijn stamkroeg.”