Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Een frietje na de schooluren, kan dat kwaad? Studie toont effect van fastfood in de buurt van scholen

Waar een school is, is vaak ook een fastfoodrestaurant, zo blijkt uit recent onderzoek. Volgens de jongsten alleen maar leuk, maar het gevolg ervan is veel minder positief. Als er fastfoodketens bij een school liggen, leidt dat namelijk tot een hogere BMI bij jonge Vlaamse kinderen. Diëtist Michaël Sels (UZA) licht toe wat we fout doen. “Niet alleen de aanwezigheid van die ketens speelt een rol.”

 1. Van vetes over de erfenis tot jaloerse grootouders: lezers delen hun familieruzie, experten geven advies
  PREMIUM

  Van vetes over de erfenis tot jaloerse grootou­ders: lezers delen hun familieru­zie, experten geven advies

  “Mijn ex is samen met de neef van mijn vriendin en loopt dus plots rond op onze familiefeesten.” De zomer is het perfecte moment om nog eens samen te komen met de hele familie. Helaas loopt dat niet bij iedereen van een leien dakje. Negen lezers deelden met ons hun familievetes. Van grootouders die vechten om de aandacht van hun kleinkind, tot schoonbroers die elkaar liever niet zien. Experten in gezins-, relatie- en familietherapie geven raad. “Kruip als ‘bonus’-oma in de rol van best supporting actress. Laat de echte oma maar schitteren.”
 2. Fluostift of e-sigaret? Nieuwste vapes zijn duidelijk gericht op tieners, en dat is onrustwekkend

  Fluostift of e-sigaret? Nieuwste vapes zijn duidelijk gericht op tieners, en dat is onrustwek­kend

  Zijn het stiften of vapes? Moeilijk te zeggen: de nieuwste generatie wegwerp-e-sigaretten is zo ontworpen dat ze bijna niet opvallen in de pennenzak of boekentas. Dat maakt het voor schoolgaande jongeren een gemak om ze te verbergen voor ouders en leerkrachten. Kom Op Tegen Kanker reageert. “Een 50-jarige man die wil stoppen met roken gaat niet voor een paarse e-sigaret met een bubblegumsmaak kiezen. Het is duidelijk gericht op jongeren.”
 3. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.