Exclusief voor abonnees

Een BMW, duur horloge, verre reis of designerkleren? Ze helpen je niet om vrienden te maken. Integendeel

iStock
Het is misschien fijn om op feestjes op te duiken in een Porsche, aan de pols een dure Rolex te dragen en torenhoge hakken van Louboutin onder de voeten te hebben. Al heeft graag willen opvallen vooral nadelen. Een nieuwe studie concludeert dat we zelfs sneller vrienden maken wanneer we net niét pronken met onze statussymbolen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Ik heb dit allemaal niet. Dus ik zal zeker geen vrienden maken. Maar ik heb de grootste vriend van allen. MIJN HOND. hij kijkt ook niet op als de GSM rinkelt want die heb ik ook niet. maar als ik het woordje wandelen prevel, heeft hij het als geen ander verstaan. Dan is het wandelen, lopen, zwemmen en spelen geblazen. En ik hoor de kinderen dan zeggen, " Dat doet mijn papa niet bij ons ze". En dan trek ik ze een dicht onder mijn arm.

 • Danielle Duym

  Ik begrijp sowieso niet dat mensen belang hechten aan zulke oppervlakkigheden. Belachelijk vind ik dat. Mocht ik morgen het grote lot winnen dan nog zou ik dat belachelijk vinden. Ik zou met geld mijn vrijdheid kopen, geen dingen. De vrijheid om mijn dagen en nachten te spenderen zoals ik wil, op te staan en te gaan slapen wanneer ik wil en de mogelijkheid om mijn leven onbeperkt in te vullen met wat ik ècht belangrijk vind. Geen enkele schoen, auto of horloge is meer waard als vrijheid.

 • paul van de velde

  Een vriend is iemand die voor jou klaar staat indien nodig en waar jij voor klaarstaat indien nodig. Een vriend is niet jaloers op wat je hebt en jij niet jaloers op wat hij heeft. Vrienden vertrouwen elkaar en schaden dat vertrouwen nooit. En.....je hebt maar één of twee vrienden in heel je leven, de rest zijn goede kennissen.

 • raf peeters

  Het is normaal als je 't maakt in't leven dat je er ook netjes bijloopt met iets duurdere kleding ,uurwerk ,wagen,maar het is veeleer ook een presentatie naar klanten toe en de zelfzekerheid die je uitstraalt ook voor het product dat je verkoopt.Echte vrienden heb je doorgaans 1 of 2 en dat zijn die je ongeacht welk uur van de dag of plaats je komen helpen als je in de penarie zou zitten,als de rest ,profiteurs.

 • Gino Denil

  Hoe leger het hoofd hoe meer er rond moet gecreëerd worden om die leegheid te verbergen.