Zoë Kravitz en Lil Nas X
Volledig scherm
Zoë Kravitz en Lil Nas X © Getty Images

Een Birkin bag? Die hoort op zolder, volgens Beyoncé: zij draagt deze (betaalbare) handtas in de plaats

Een Birkin-handtas van Hermès, die hoort thuis in de berging. Volgens zangeres Beyoncé, toch. Zij prijst op haar nieuwe album een nieuwe ‘it-bag’ aan. Eentje met evenveel bekende fans, van Bella Hadid tot Lil Nas X, maar met een prijskaartje dat stukken betaalbaarder is. De tas wordt ook wel eens de ‘Bushwick Birkin' genoemd. Maar om er eentje te bemachtigen, moet je wel snel zijn.

 1. Waarom betalen sommige mensen 500 euro voor een vissersmand? “Een merk dat geen rieten tas heeft, mist een boel inkomsten”

  Waarom betalen sommige mensen 500 euro voor een vissers­mand? “Een merk dat geen rieten tas heeft, mist een boel inkomsten”

  De rieten tas bengelt aan de armen van alle fashionista’s en celebs, maar hoe verwierf een veredelde vissersmand zo’n cultstatus? Alles begon met een Frans stijlicoon pur sang in de jaren zestig en de rest is modegeschiedenis. Ook de tijdsgeest is ernaar, vertelt moderedacteur David Devriendt. “Zo’n rieten tas doet denken aan ambacht en simpelere tijden. Het is pure nostalgie.””
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.