Dylan, Lennert en Robin.
Volledig scherm
PREMIUM
Dylan, Lennert en Robin. © Pieter-Jan Vanstockstraeten, Photo News

Dylan, Lennert en Robin zijn jong en kaal. “Op mijn 24e zag ik eruit als een uitgebluste veertiger.” Een arts geeft raad

Haarverlies bij jonge mannen neemt toe, merken experts: al op twintigjarige leeftijd heeft 1 op de 5 wel enig haarverlies. En dat spookt élke dag door je hoofd, vertellen Dylan (28), Lennert (26) en Robin (31). “Ik heb me zo lelijk gevoeld. Nog altijd ga ik naar de psycholoog.” Een haarspecialist verheldert hoe cruciaal het is om kaalheid vroeg op te sporen en welke remedies dan werken. “Vroeger was er alleen Minoxidil. Gelukkig zijn er ondertussen tal van andere behandelingen.”

 1. GETEST. Voor wie aan haarverlies lijdt, is er een remedie met eigen bloed. “Ik moet op mijn tanden bijten”
  PREMIUM

  GETEST. Voor wie aan haarver­lies lijdt, is er een remedie met eigen bloed. “Ik moet op mijn tanden bijten”

  “Ik dacht: ik verlies gewoon wat haar. Het zal aan de stress liggen. Maar het werd erger. Voor ik het wist, checkte ik in elke spiegel of ik kale plekken kreeg.” Veel mannen én vrouwen krijgen last van haaruitval, waaronder ook onze redactrice Liesbeth (30). Een van de nieuwste behandelingen is PRP. Het geheim ervan: je eigen bloed. Drie artsen en specialisten leggen uit hoe de techniek werkt, en Liesbeth neemt de proef op de som. “Deugd doet het niet.”
 2. “Een pruik kost wel 2.000 euro en wordt amper terugbetaald.” Deze 4 Vlamingen verloren al hun haren door Alopecia
  PREMIUM

  “Een pruik kost wel 2.000 euro en wordt amper terugbe­taald.” Deze 4 Vlamingen verloren al hun haren door Alopecia

  “Dat ik mijn wimpers en wenkbrauwen verloor, vond ik nog erger dan de haren op mijn hoofd.” Het gebeurt plots, in sommige gevallen zelfs zonder aanleiding, en hakt keihard in op het leven van een persoon. Lynn (31), Lucas (6), Isabella (52) en Iman (17) verloren hun haren door de aandoening alopecia. Zij delen hun verhaal: van hoe alopecia hen veranderde als persoon tot de blikken, de misvattingen en hun hoop voor de toekomst.
 1. Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Dit waren de allergroot­ste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.