Links: seksuologe Chloé De Bie. Rechts: professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: seksuologe Chloé De Bie. Rechts: professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens. © VTM / Getty Images / Thomas Sweertvaegher

Dus zó reageer je best als je een dickpic ontvangt. Experts: “Als ik de mannen dit antwoord stuur, schrikken ze”

“Ik wíl helemaal geen penis zien van iemand die ik niet ken.” Het lijkt wel een plaag, ongewenste dickpics in de inbox. Ook seksuologe Chloé De Bie heeft er last van. Ze verklapt met welk antwoord ze de afzenders op hun plaats zet, mét excuses als gevolg. Waarom sturen mannen zo graag foto’s van hun lid? En heeft het zin om naar de politie te gaan? Een experte seksueel strafrecht schetst wanneer misschien wel een straf volgt.

 1. Ook mannen bezwijken nu voor de parels. Mode-expert: “Bij jonge generaties hebben ze een nieuw imago”

  Ook mannen bezwijken nu voor de parels. Mo­de-ex­pert: “Bij jonge generaties hebben ze een nieuw imago”

  Gespot op de rode loper: acteur Aaron Blommaert, journalist en presentator Riadh Bahri én sportanker Aster Nzeyiama. Alle drie droegen ze een knappe outfit mét parels om de hals. Parels lijken nu geliefder dan ooit. Waarom grijpen zelfs mannen terug naar het omajuweel bij uitstek? Mode-expert David Devriendt verklaart de nieuwe appeal. “Het zit er al tien jaar aan te komen.”
 2. Wat is Small en Big Dick Energy en hoe beïnvloedt het jouw (seks)leven? Seksuoloog Kaat Bollen: “Mannen die onzeker zijn over hun penis sturen vaker dickpics”
  PREMIUM

  Wat is Small en Big Dick Energy en hoe beïnvloedt het jouw (seks)leven? Seksuoloog Kaat Bollen: “Mannen die onzeker zijn over hun penis sturen vaker dickpics”

  Volgens het internet heeft Barack Obama het, terwijl Kanye West het juist mist. De term Big Dick Energy dook voor het eerst op in 2018. Vandaag is het fenomeen, samen met tegenhanger Small Dick Energy, goed ingeburgerd en wordt het gebruikt om iemands uitstraling of gedrag te beschrijven. Vertoont iemand misplaatst haantjesgedrag? Dan is dat, volgens sommigen, te wijten aan een kleine penis. Straalt iemand een gezond zelfvertrouwen uit? Dat is dan Big Dick Energy. En jawel: ook in bed zijn er merkbare verschillen. Seksuoloog Kaat Bollen: “Mannen met een kleinere penis vertonen vaak compensatiegedrag.”
 3. Shania Gooris (22) over perverse berichten op sociale media: “Ik heb al zeker duizend piemels gezien”
  PREMIUM
  TV

  Shania Gooris (22) over perverse berichten op sociale media: “Ik heb al zeker duizend piemels gezien”

  In ‘Expeditie Gooris’ beleefden Kenji (21) en Shania Gooris (22) hun absolute droomreis. Maar de twee weten dat bij een leven op televisie ook nadelen horen. Shania Gooris is jammer genoeg ervaringsdeskundige. “Twee vieze berichten per week, beschouw ik als een kalme week”, vertelt ze in een dubbelgesprek met haar broer. En ook hij kan ervan meespreken, in een gesprek over ongepaste berichten en speciale verzoeken. “Iemand vroeg of ik mijn teen in een pot mayonaise wilde steken.”