ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Doe jij mee aan Belgiës eerste ‘7 dagen zonder verspilling’? Je bespaart er ook flink wat geld mee

In België verspillen we jaarlijks 345 kilogram voedsel per persoon. Dat maakt ons de op een na slechtste leerling (!) in Europa. Hoog tijd om daar verandering in te brengen: daarom lanceert voedselverspillingsapp ‘Too Good To Go’ vanaf 26 september de allereerste Belgische week tegen voedselverspilling. Deelnemen? Dat bespaart je — mooi meegenomen in deze tijden — ook heel wat geld.

 1. Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstraten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen

  Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstra­ten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen

  Quality time met je bestie, kind(eren) of partner verdiept jullie band. En om te genieten met de grote G hoef je het niet altijd ver te gaan: ons land bezit héél wat verborgen parels. Je hoeft ze niet zelf te gaan zoeken, wij stelden voor jullie enkele pasklare uitjes samen. Van activiteiten tot niet te missen hotspots - maak er anders meteen een weekendje van? “Eenmaal aangekomen doe je je tegoed aan een gigantische omelet. Zo een waar je dagen mee gegeten hebt.”
 2. Waarom kom je zoveel bij vanaf 35 jaar en wat kan je ertegen doen? Voedingscoach deelt 7 eettips om je vetverbrandingsoven in gang te houden
  PREMIUM

  Waarom kom je zoveel bij vanaf 35 jaar en wat kan je ertegen doen? Voedings­coach deelt 7 eettips om je vetverbran­dings­oven in gang te houden

  “Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? “Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het”, legt voedingscoach Anntje Peeters uit. “Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn.” Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 4. Ons land kent meeste diagnoses van borstkan­ker ter wéreld: wat doen Belgische vrouwen best anders?

  Ons land kent meeste diagnoses van borstkan­ker ter wéreld: wat doen Belgische vrouwen best anders?

  Hoe goed ken jij je boezemvriendinnen? Met die vraag trok Pink Ribbon naar 1.000 Belgische vrouwen en de conclusies bleken bikkelhard. Gevaarlijk, zegt de organisatie, dat vrouwen zo weinig met hun borsten bezig zijn, want “in België stellen we de meeste borstkanker vast van heel de wereld”. Ze lijsten de symptomen op waar 1 op de 4 vrouwen níét alert voor is en ontwikkelden een quiz die jou helpt vast te stellen of je ook risico loopt.