Dit zijn de duurste verlovingsringen

Thinkstock
In Hollywood wordt bepaald op een cent gekeken, niet voor de verlovingsring noch voor de trouw. Vraag dat maar aan de Kardashians! We zetten de duurste verlovingsringen op een rijtje. Opvallend: de helft van de koppels is niet meer bij elkaar. Wat zou er met die ringen gebeurd zijn?

500.000 dollar

Brad Pitt & Jennifer Aniston

Ze waren lange tijd het mooiste Hollywoodkoppel, en velen waren er kapot van toen het huwelijk op de klippen liep (al dan niet door toedoen van Angelina Jolie). Wat er gebeurde met de ring die Brad zelf hielp ontwerpen en ongeveer 500.000 dollar kostte, is niet bekend.

Eva Longoria & Tony Parker

Eva Longoria kreeg van Tony Parker een unieke diamanten ring (emerald cut) die meer dan 500.000 dollar waard was. Het huwelijk hield 3 jaar stand, het koppel was zeven jaar samen.

Charlie Sheen & Brooke Mueller

Toen alles nog koek en ei was, schoof Charlie Sheen een joekel van een verlovingsring om de vinger van Brooke Mueller: 550.000 euro en een gele diamant van 11 karaat. Ze waren drie jaar getrouwd en vijf jaar samen.

Jennifer Garner & Ben Affleck
Ondertussen zijn Jen & Ben versie 2.0 zeven jaar getrouwd en hebben ze drie kinderen. Ben bezegelde zijn aanzoek met een ring die 500.000 dollar kostte en een diamant van 4,5 karaat bevatte.
 
Khloe Kardahian & Lamar Odom
Een iets kleinere ring dan die van zus Kim, maar Khloe en Lamar zijn wél nog altijd getrouwd. Met een ring van 12,5 karaat die 850.000 dollar kostte heeft ze ook niet bepaald te klagen.

De ring van Jennifer Garner was meer dan de helft goedkoper dan de ring die manlief voor ex Jennifer Lopez kocht.
Getty De ring van Jennifer Garner was meer dan de helft goedkoper dan de ring die manlief voor ex Jennifer Lopez kocht.
Niet zo groot als die van zus Kim, maar Khloe Kardashian mag niet bepaald klagen.
Getty Niet zo groot als die van zus Kim, maar Khloe Kardashian mag niet bepaald klagen.
Hilary Duff fotografeert haar diamanten verlovingsring.
Photnews Hilary Duff fotografeert haar diamanten verlovingsring.

1 miljoen

Jennifer Lopez: Ben Affleck vs Marc Anthony

voor 'Jen from the block' toverde Ben een ring van 1,2 miljoen uit zijn zak met een roze diamant van 6,1 karaat. Marc Anthony deed beter voor J.Lo: zijn ring telde een diamant van 8,5 karaat (en was met één miljoen dollar iets goedkoper). Ze scheidden in 2011 na 7 jaar huwelijk.

Prins Charles & Camilla

Ook Charles schoof zijn Camilla een miljoen dollar om de vinger. De diamant werd vierkant gesneden. Boze tongen zeggen dat de ring niet zoveel waard zou zijn als de titels er niet aan vastgeplakt waren.

Hillary Duff & Mike Comrie

Na drie jaar vroeg Mike Comrie Hillary Duff in 2010 ten huwelijk met een diamant van 14 karaat en een prijskaartje van 1 miljoen euro. Hillary Duff was zo trots dat ze een foto nam van de foto en die op Twitter plaatste. Paparazzi hebben dan weer een foto van haar terwijl ze de foto neemt.

Katy Perry & Russell Brand

De verlovingsring die Russell Brand voor Katy Perry in gedachten had was niet goed genoeg. De Amerikaanse zangeres stuurde de Britse komiek wandelen met de opdracht binnen de week met iets beter te komen. Het werd een ronde diamant van 12 à 13 karaat en een prijskaartje van 1,3 miljoen. Katy zei 'ja', maar twee jaar later was het sprookje alweer voorbij.

Tom Cruise & Katie Holmes

Na zijn huwelijk met Nicole Kidman vond Tom Cruise opnieuw de liefde bij de veel jongere Katie Holmes. Bij het aanzoek haalde Tom 'Mission Impossible' Cruise een ring van anderhalf miljoen dollar uit zijn zak. De diamant? Ovaal en 5 karaat.

Hilary Duff: de ring van dichtbij bekeken.
Getty Hilary Duff: de ring van dichtbij bekeken.
Katie apatrots op haar grote ring.
Getty Katie apatrots op haar grote ring.
Katy liet Russell zweten voor de 'perfecte' verlovingsring.
Getty Katy liet Russell zweten voor de 'perfecte' verlovingsring.

1 à 2 miljoen

Heidi Klum & Seal

Een van de meer choquerende scheidingsaankondigingen van een koppel dat elk jaar de huwelijksgeloften vernieuwde. De verlovingsring kostte Seal anderhalf miljoen euro voor een ring met een diamant van 10 karaat. Zijn huwelijk met topmodel Heidi Klum hield bijna zeven jaar stand.

Catherine Zeta Jones & Michael Douglas

In goede en slechte tijden, in gezondheid en ziekte: Catherine Zeta Jones en Michael Douglas hebben al enkele moeilijke hindernissen moeten nemen sinds hun huwelijk in 2000. Ze waren pas enkele maanden samen toen Michael een ring van 2 miljoen dollar en een diamant van 10 karaat presenteerde aan Catherine.

Kim Kardashian & Kris Humphries
Het Hollywoodhuwelijk van het jaar, met veel drama en speculatie vooraf. Het eindigde in een sisser 72 dagen later. Over de ring van 20,5 karaat en een geschatte waarde van 2 miljoen dollar is meer geschreven dan over eender welke andere ring: hij zou niet echt gekocht zijn, Kim zou hem willen houden en haar ex moeten betalen, hij zou gekregen zijn als deel van de publiciteitscampagne rond de Kardashians... wat er ook mee gebeurt: de ring bracht geen geluk.

Heidi Klum droeg haar ring met trots maar na 7 jaar was het op.
Getty Heidi Klum droeg haar ring met trots maar na 7 jaar was het op.
Catherine Zeta Jones met verlovings- en trouwring.
Getty Catherine Zeta Jones met verlovings- en trouwring.
Voor Kim moet alles altijd groter, duurder, beter. Maar dat is geen garantie op succes.
Getty Voor Kim moet alles altijd groter, duurder, beter. Maar dat is geen garantie op succes.

2 à 3 miljoen

Hoe duurder, hoe schaarser het aantal gelukkigen zo blijkt.

Nick Cannon Mariah Carey

Mariah Carey zou Mariah Carey niet zijn als ze niet iets speciaals zou hebben: een verlovingsring met 59 diamanten bijvoorbeeld, met een geschatte waarde van 2,5 miljoen dollar.

Jacqueline Kennedy Onassis

Jackie O. overklast Kim Kardashian moeiteloos: een verlovingsring met een diamant van 40 karaat en in 1996 nog geveild voor 2,6 miljoen dollar.

Mariah kan aanspraak maken op de verlovingsring met het meeste diamanten: 59.
Getty Mariah kan aanspraak maken op de verlovingsring met het meeste diamanten: 59.
Melania Trump draagt haar ring nog elke dag.
Getty Melania Trump draagt haar ring nog elke dag.

3 tot 5 miljoen

Donald Trump & Melania Knauss
Als je de rijkste vastgoedmagnaat in de VS bent, kan je je wel wat veroorloven. In 2004 ging Donald Trump op zijn knie zitten voor model Melania Knauss met in de hand een verlovingsring van 3 miljoen dollar en een diamant van 15 karaat. Toen was het de duurste verlovingsring ooit. Maar dat duurde niet lang.

Paris Hilton & Paris Latsis

Paris & Paris zijn jarenlang een aan/af-koppel geweest. In 2005 zag het er even naar uit dat het voorgoed aan zou blijven, maar zelfs een verlovingsring van 24 karaat (een voor elk levensjaar van Paris Hilton toen) en een geschatte waarde van 4,7 miljoen dollar. De verloving duurde vier maanden, de relatie nog geen jaar. Paris (Hilton) probeerde de ring terug te geven (zegt ze), maar dat vond Paris (Latsis) niet nodig. Zijn familiefortuin wordt geschat op 7 miljard dollar.

Beyoncé & Jay-Z

De ring van Beyoncé is 'maar' 18 karaat, maar met zijn 5 miljoen dollar toch de op een na duurste ooit. Ondertussen is de zangeres vijf jaar getrouwd met rapper/producer Jay-Z en hebben ze een dochtertje Blue Ivy.

'Heeft iedereen de ring gezien?'
Getty 'Heeft iedereen de ring gezien?'
Subtiel Beyoncé!
Getty Subtiel Beyoncé!

Buiten categorie

Anna Kournikova & Enrique Iglesias

In 2007 werd Anna Kournikova gespot met een joekel van een diamant om haar vinger. Er werd toen een prijskaartje van 6 miljoen dollar opgeplakt. Of het echt een verlovingsring is/was is nooit officieel bekend geworden. Over een mogelijk huwelijk (en verschillende scheidingen) tussen Anna en Enrique is al veel gezegd en geschreven, maar daar bleek niets van aan: ze zijn al tien jaar samen en hebben geen trouwplannen.

Elizabeth Taylor
Acht huwelijken met zeven mannen: dat zijn veel verlovingsringen (om over de andere diamanten maar te zwijgen). In totaal zou haar juwelencollectie 150 miljoen dollar waard zijn. Het begon bescheiden, met een ring van 'slechts' 10.000 dollar en een diamant van 4 karaat. Daarna volgde een ring met een saffier, een emerald cut diamant van 29,4 karaat, een armband met 50 diamanten, een pendant van smaragd (18,61 karaat) omringd door diamanten, een juwelenset gemaakt van de smaragden van de Russische tsarenfamilie en nog twee andere verlovingsringen waarover geen details bestaan.

Getty
Getty