Dit zijn de 13 duurste landen om een pintje te kopen

Thinkstock
Het beste bier vind je natuurlijk gewoon in eigen land, maar op vakantie moeten we het vaak doen met buitenlands bier. En dat is niet overal even goedkoop. Op deze bestemmingen moet je voor een frisse pint diep in de portefeuille tasten.

Wisselkantoor Travelex rekende uit in welke landen het meeste vragen voor een glas bier. Wij Belgen staan niet in die lijst (hoera!), maar onze buren wel. Onder meer bij de Britten en de Nederlanders kost een pintje serieus wat: gemiddeld 3,8 euro. Ze doen het echter nog een stuk beter dan Zwitserland en Noorwegen, die respectievelijk de derde en tweede plaats in de lijst hebben. De hoofdprijs is weggelegd voor de Verenigde Arabische Emiraten. Aangezien alcohol er aan strikte banden wordt gelegd, mag je enkel bier schenken met een speciale vergunning. Resultaat: bijna tien euro voor een pint, als je er al eentje kan vinden.

13. Het Verenigd Koninkrijk: 3,8 euro
12. Nederland: 4 euro
11. Italië: 4 euro
10. Canada: 4,1 euro
9. Australië: 4,6 euro
8. Frankrijk: 5 euro
7. Ierland: 5 euro
6. Finland: 5,8 euro
5. Denemarken: 6 euro
4. Zweden: 6,2 euro
3. Zwitserland: 6,4 euro
2. Noorwegen: 8,3 euro
1. Verenigde Arabische Emiraten: 9,6 euro
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rene Schoeters

  Vandaag eentje voor 2,5€ gedronken in een toeristisch Frans dorp! Dus ja, vanwaar haalt men die prijzen?

 • Jurgen Van Den Bergh

  Nee André, 10 jaar geleden betaalde ik al bijna 8 euro voor een pintje in een doodgewoon café op de buiten in Noorwegen.

 • André Van der Poorten

  Waar zijn die prijzen genoteerd ? In De Hilton hotels ?

 • Joe Massis

  Dat zijn PINT (paaint)-prijzen. In Maastricht betaal ik gewoon twee euro, in Roubaix ook. In Denemarken betaalde ik outside Kobenhavn 5 euro voor een PINT. Zijn dit prijzen van De Grote Markt van de Hoofdstad?

 • Men Mening

  Ze hebben er weer de duurste in een stad uitgenomen. Frankrijk deze zomer een leffe voor 3.5 euro..... Nederland 2.5 euro voor een gewone pils..... bladvulling zeker