Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Dit vinden Vlamingen van padel volgens de satirische Sara Leemans: “Ik hoor dat ­getokkel dus in mijn slaap, hè, ­Francis!”

Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt de draak zowel met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: Vlamingen wagen zich in deze coronatijden massaal aan padel, een mix tussen squash en tennis. Maar of iedereen daar even blij mee is? 

 1. Zo gaan Vlamingen om met schermtijd volgens satirische Sara Leemans: “Liliane is ervan overtuigd dat alle zenders nieuwe namen kregen om hen te pesten”

  Zo gaan Vlamingen om met schermtijd volgens satirische Sara Leemans: “Liliane is ervan overtuigd dat alle zenders nieuwe namen kregen om hen te pesten”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Thema deze week: schermtijd.
 2. Goedele Liekens waarschuwt voor gevaren van melanomen: "Smeer en controleer”

  Goedele Liekens waarschuwt voor gevaren van melanomen: "Smeer en controleer”

  Een vijfde van de melanomen blijft ongediagnosticeerd, een derde van de huidcontroles wordt gemist. Dat is de zware balans van de coronapandemie, blijkt uit een enquête bij ruim 700 dermatologen in 36 landen. In België blijven naar schatting 739 kwaadaardige huidtumoren onder de radar. In haar jaarlijkse preventiecampagne roept Euromelanoma dan ook op om aan zelfonderzoek te doen én verdachte vlekjes te melden. “Het zijn niet alleen zonnekloppers die huidkanker krijgen.”
 3. Creatief mentor Elfi De Bruyn over de kracht van knutselen: “Gun jezelf een kwartier om met glitters op een canvas te gooien”

  Creatief mentor Elfi De Bruyn over de kracht van knutselen: “Gun jezelf een kwartier om met glitters op een canvas te gooien”

  “Als je voor een wit papier zit, denk dan niet: en nu wil ik een gele bloem schilderen. Vertrouw erop dat de inspiratie komt wanneer je gewoon iets begint te doen.” In een wereld waar alles productief moet zijn, is intuïtief werken een verademing. Creatief mentor en storyteller Elfi De Bruyn (36) weet er alles van. Ze legt uit waarom knutselen en kleuren óók voor volwassenen heilzaam is.
 1. Zo gaan Vlamingen om met de babyboom volgens satirische Sara Leemans:“Bij Kaat brak het angstzweet uit. Hoe zou ze het aankondigen op op sociale media?”

  Zo gaan Vlamingen om met de babyboom volgens satirische Sara Leemans:“Bij Kaat brak het angstzweet uit. Hoe zou ze het aankondi­gen op op sociale media?”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Deze week: coronababies.
 2. Vaginale windjes, urineverlies of pijn bij het vrijen? “Bekkenbodemproblemen raken vrouwen in hun vrouw zijn”
  PREMIUM

  Vaginale windjes, urinever­lies of pijn bij het vrijen? “Bekkenbo­dem­pro­ble­men raken vrouwen in hun vrouw zijn”

  Bekkenbodemproblemen zijn veelvoorkomend, en toch vragen nog te weinig vrouwen hulp. Zeker als die verder gaan dan het bekende urineverlies bij een niesbui. Zo krijgen sommige vrouwen last van verzakkingen, waarbij de baarmoeder of blaas naar beneden kan zakken. “Ze voelen zich vaak abnormaal. ‘Stuk’ als het ware. Ze worden bang en kruipen in hun schulp”, zegt bekkenbodemspecialiste Hedwig Neels, die vastberaden is om het taboe op dergelijke klachten te doorbreken.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”