Dit model schreef geschiedenis op de Victoria's Secret catwalk

Imaxtree
Wie naar Maria Borges kijkt, die ziet het ideale Victoria's Secret-model. Een prachtig lichaam, de beroemde vleugels, torenhoge hakken en ellenlange benen. (jaloers, wij?) Kortom: een echte Angel. Behalve haar kapsel dan.

Voor de eerste keer in Victoria's Secret-geschiedenis liep er een model zonder golvende krullen mee op de catwalk. In plaats van de klassieke bombshell coupe straalde Maria Borges met een prachtige ultrakorte afro. Vorig jaar was model Jourdan Dunn al te zien met verrassend korte bob, maar dit jaar gaat Maria Borges dus nog een stapje verder. En daar zit veel meer betekenis achter dan je denkt.

"Het was heel belangrijk voor me om de show te lopen met mijn afro. De enorme hoeveelheid reacties en liefde die ik heb gekregen, van de mode-industrie en via social media, motiveren me om een stem te zijn voor alle vrouwen. We hebben uiteindelijk allemaal onze eigen unieke schoonheid; het belangrijkste is dat je jezelf bent. Schoonheidsidealen en haarstijlen veranderen continu, dus een vrouw zou zich niet zomaar aan de grillen van die trends moeten overgeven," vertelde Borges aan Cosmopolitian.

Eerder liep Maria Borges wél met het klassieke Victoria's Secret kapsel. "Ik wil het Victoria's Secret-team bedanken voor het moment dat ze me hebben gegeven."
Shutterstock / Imaxtree Eerder liep Maria Borges wél met het klassieke Victoria's Secret kapsel. "Ik wil het Victoria's Secret-team bedanken voor het moment dat ze me hebben gegeven."