De trouwfoto's van de NINA-redactie.
Volledig scherm
De trouwfoto's van de NINA-redactie. © Rv / Kris Van Parys / Aiki Photography

Deze tweedehands jurken zou de NINA-redactie dragen als ze (opnieuw) trouwen. “Nu durf ik wel te kiezen voor een elegante sleep”

Tweedehands trouwjurken zijn in opmars. Her en der verschijnen nieuwe initiatieven die pre-loved kleedjes verkopen en zelfs op Vinted vind je sinds kort een hele selectie. Maar hoe kies je op eigen houtje de juiste outfit? Een deel van onze NINA-redactie stapte al in het huwelijksbootje en weet waarop te letten. Valérie heeft geleerd dat tule een no-go is op de dansvloer, Nathalie tipt een top- en rokcombinatie voor wie geen fan is van de klassieke bruidsjurk. Dit zijn alle favorieten, de ene al wat budgetvriendelijker dan de andere. 

 1. Say yes to the vintage dress: tweedehands trouwmode is in opmars
  PREMIUM

  Say yes to the vintage dress: tweede­hands trouwmode is in opmars

  Something old, something new: da’s de traditie bij trouwfeesten. En dat beperkt zich niet langer tot een geërfde kousenband of oorbellen. Ook tweedehands trouwjurken zijn bezig aan een opmars. Kijk maar naar de bekende modeblogger Paulien Riemis: zij begint aan een nieuw avontuur waarbij ze pre-loved jurken verkoopt. “Het is zonde om een prachtige trouwjurk één keer te dragen en daarna te laten verkommeren in een kleerkast.”
 2. Grootste vintage kledingmarkt van Europa komt naar Brussel: tips van 3 professionals om de beste vondsten te scoren

  Grootste vintage kleding­markt van Europa komt naar Brussel: tips van 3 professio­nals om de beste vondsten te scoren

  Eind mei komt de grootste vintage per kilo-markt van Europa naar onze hoofdstad. Op ‘VinoKilo’ scoor je drie dagen lang tweedehands kleding en accessoires van bekende en minder bekende merken voor 35 euro per kilo. Dat betekent: kans op gouden vondsten. Zeker als je de tips van professionele tweedehandsshoppers Nadine, Els en Kristin toepast. “Sommige stoffen mijd je beter.”