Deze 5 Netflix-hacks kende je waarschijnlijk nog niet

shutterstock
Echte Netflix-verslaafden kennen deze tips ongetwijfeld al, maar voor al die anderen zitten er misschien wel enkele tips bij die je Netflix-belevenis naar een hoger niveau kunnen tillen.

1. Verander je taal naar Engels
Dat Netflix-kijkers in Amerika en Engeland een veel ruimer aanbod aan films en series hebben, wist je waarschijnlijk al. Door simpelweg je taal te veranderen naar het Engels, kan ook jij een deel van het Britse aanbod bekijken. Maar nog beter zijn unblockers (zoals het gratis Hola) waarbij je het volledige aanbod van over heel de wereld kunt zien doordat je van regio kunt veranderen. Misschien geen hélemaal legale hack, maar wel eentje waar je ons erg dankbaar om zult zijn.

2. IMDb scores en Rotten Tomatoes-recensies toevoegen
Wil je een filmpje zien maar heb je geen zin om elke film eerst door Google te halen om te weten of het ook maar enigszins goed is?  Via Netflix Enhancement Suite vind je gelukkig alle add-ons die je nodig hebt om dit vliegensvlug te checken. Gaande van pop-up ratings van Rotten Tomatoes tot IMDb scores en trailers. Ge-ni-aal.

3. Shuffelen maar
Alle duizenden titels afscrollen op zoek naar een film of serie is binnenkort voorgoed verleden tijd. Via Flix Roulette kan je immers naar hartenlust shuffelen, en je kan er zelfs zoekwoorden zoals een bepaalde regisseur of acteur bij invoegen.

4. Kijk 's nachts en overdag
Al gemerkt dat Netflix kijken soms opmerkelijk trager gaat om pakweg acht uur 's avonds in vergelijking met wanneer je zaterdagnacht kijkt? Dat komt omdat Netflix een stuk langzamer loopt wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd op zitten. Ga dus eens niet op stap vrijdagnacht zoals de rest van de bevolking, maar settel je in de zetel komend weekend.

5. Maak een einde aan bufferen
Elke Netflix-verslaafde weet dat lang bufferen een van de allergrootste tegenvallers is bij het Netflix kijken. Gelukkig is er een hack die daar korte metten mee maakt, mits je op je computer of laptop kijkt. Wanneer een aflevering van pakweg 'Orange is the New Black' speelt moet je drukken op Shift + Alt (Shift + Opt voor Apple-gebruikers) en links klikken, waarna een menu opent waarin je onder andere je buffer- en streaminstellingen kunt aanpassen.