Deze 3 beautytrends worden hot deze herfst (én ja, je kan ze makkelijk thuis uitproberen)

Unsplash
Modeshows zijn niet alleen hoogdagen voor menig fashionista, ook beautylovers halen er de mosterd voor een nieuwe look. En hoewel, net zoals sommige modegrillen, een aantal beautytrends nooit mainstream zullen worden, zijn deze drie wél helemaal geschikt om thuis uit te proberen.

Back to black

Een streepje zwarte eyeliner met een mooie wing is geen nieuwkomer in de beautywereld. Maar dankzij de make-upartiesten van onder andere Fendi en Viktor & Rolf heeft de populaire cat eye een abstracte en grafische make-over gekregen. In plaats van een strakke lijn met kleine wing, hebben ze nu meer weg van kleine Kandinsky-krabbels. Fendi ging nog een stapje verder waarbij dikke, blokachtige, zwarte lijnen de ogen omcirkelen in een gevleugelde vorm van de binnenkant van het oog tot halverwege de waterlijn.

Bij Viktor & Rolf heerste dan weer een dikke, smudgey look uit de jaren 90.

Paardenstaart 2.0

De klassieke paardenstaart krijgt letterlijk een twist, meerdere om precies te zijn. Het kapsel met het meeste va va voom, kwam van Chanel. Bij hen kreeg de paardenstaart een rockabilly-meets-pin-uplook door de pony te voorzien van twee grote krullen die naar binnen zijn opgestoken.

Bij Dior doken vooral strakke, lage paardenstaarten op die tot het uiteinde gewikkeld zijn in een eenvoudig zwart koortje.

Rose boven

Zeemeerminogen met turquoise, blauw en groen waren dan wel dé oogschaduwtrend van deze zomer, voor de herfst spannen roze tinten de kroon. De mooiste look zagen we bij Giorgio Armani. Zij combineren zachtroze oogschaduw met zwarte eyeliner voor wat meer definitie, terwijl de poederroze lippen de suikerachtige blik helemaal afwerken.

Giorgio Armani Prive - Autumn Winter 2018 - Paris Haute Couture Fashion Week
Bruno Press Giorgio Armani Prive - Autumn Winter 2018 - Paris Haute Couture Fashion WeekReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.