De vreemdste ijsjessmaken ter wereld

Unsplash
Als het zonnetje schijnt, is het weer tijd voor ons favoriete dessert: ijsjes! Terwijl wij het braafjes bij vanille, mokka of stracciatella houden, kan je elders heel wat meer bizarre smaken bestellen. Een overzicht van de vreemdste ijsjes ter wereld (al bestaan er waarschijnlijk nog véél meer).

1. Rode wijn

Laten we beginnen met een smaak waar we ons nog een beetje in kunnen vinden. IJs en rode wijn, hoe slecht kan het zijn? Wie het eens wil uitproberen, kan onder meer terecht bij Ice ’N Rolls in de Georgische stad Mtscheta.

Wine ice cream, anyone? 😊

Een foto die is geplaatst door null (@cxztet) op

2. Rauw paardenvlees

Iets minder appetijtelijk: de ijsjes die je kan kopen bij een attractiepark in Tokyo, genaamd Namja Town. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er bestaat een smaak van. Denk aan zout, octopus, pijlinktvis en yakisoba, een Japans gerecht met noedels. Maar het vreemdste ijsje in het rijtje? Dat is ongetwijfeld rauw paardenvlees.

3. Augurk

Ook opvallend zijn de bolletjes die geschept worden bij Lucky Pickle Dumpling Co in New York. Zoals de naam van het restaurant al verklapt, smaken de softijsjes naar augurken. Raar maar waar: op Instagram doet de pastelgroene verfrissing het alvast goed. Misschien moeten we het toch een kans geven?

Can’t wait for some more #PICKLEICECREAM up at @luckypickledumpling 📸 @always_hungry

Een foto die is geplaatst door null (@halcite) op

4. Avocado, munt en zure room

Dat de avocado al jaren überpopulair is, weten we. Toast met avocado? Yes please! Ook van guacamole of een salade met de groene vrucht kunnen we niet afblijven. Maar ijs van avocado, munt en zure room, dat gaat voor ons toch een stapje te ver. Bij The Creole Creamery in New Orleans denken ze daar duidelijk anders over.

5. Wentelteefjes en hesp

Het is een publiek geheim dat Amerikanen al eens durven overdrijven met hun ontbijt. In New Jersey zijn ze bijvoorbeeld verzot op wentelteefjes (tot daar kunnen we het nog goed begrijpen) in combinatie met maple syrup (oké...) en Taylor ham (wat?!). Taylor ham, dat ook wel pork roll wordt genoemd, is iets tussen hesp en spek dat zowel zoet als zout smaakt. En – je kon het al raden waarschijnlijk – bij de bakkerij Windy Brow Farms in New Jersey vind je een ijsje dat de combinatie van deze drie ‘lekkernijen’ vertegenwoordigt.

6. Look

Als het van ons afhangt, mag er aan quasi elk gerecht look worden toegevoegd: van spaghetti tot fajita’s en vegetarische groentjes op de bbq. Al is er één uitzondering op de regel. IJsjes met look zijn volgens ons een grote no-go. Toch zijn er wereldwijd heel wat lookfestivals, van op het Engelse eiland Wight tot in Australië, waar je van smeltende lookbolletjes kan likken. Echt lekker lijkt het ons niet, maar we raden wel aan om een doosje met muntjes bij je te hebben als je het eens wil proeven.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mike Dobbelaere

    Die met rode wijn zou ik wel eens willen proberen. De rest daarentegen....